Παρουσίαση Βιβλίου: “Το νησί της Καλυψώς” του Πά­νου Ζέρ­βα

Παρουσίαση Βιβλίου: “Το νησί της Καλυψώς” του Πά­νου Ζέρ­βα

Οι εκ­δό­σεις Επί­κε­ντρο και το βι­βλι­ο­πω­λείο Επί Λέ­ξει σας προ­σκα­λούν στην πα­ρου­σί­α­ση του βι­βλίου του Πά­νου Ζέρ­βα Το νησί της Καλυψώς” την Πα­ρα­σκευή 26 Μα­ΐου 2023, 7:30 μ.μ. στο Βι­βλι­ο­πω­λείο ΕΠΙ ΛΕ­ΞΕΙ (Ακα­δη­μί­ας 32, Αθή­να)

Για το βι­βλίο θα μι­λή­σουν οι:

♦ Πό­λυ Χα­τζη­μα­νω­λά­κη, συγ­γρα­φέ­ας

♦ Νί­κος Σα­ρα­ντά­κος, συγ­γρα­φέ­ας

♦ Μα­ρία Δε­δού­ση, δη­μο­σι­ο­γρά­φος

♦ Νί­κος Αρα­πά­κης, συγ­γρα­φέ­ας

και ο συγ­γρα­φέ­ας του βι­βλίου Πά­νος Ζέρ­βας.

> Τη συ­ζή­τη­ση θα συ­ντο­νί­σει o Σπύ­ρος Κα­κου­ρι­ώ­της, δη­μο­σι­ο­γρά­φος.

Μπο­ρεί­τε να πα­ρα­κο­λου­θή­σε­τε την εκ­δή­λω­ση ζω­ντα­νά μέ­σω:

Η πα­ρου­σία σας θα μας τι­μή­σει ιδι­αί­τε­ρα.


 

Tο βιβλίο

Όπως πά­ντα, βρέ­θη­κε στο νη­σί της. Όλα όσα έβλε­πε, άκου­γε, ένι­ω­θε, όλα όσα τον προ­βλη­μά­τι­ζαν και συ­ζη­τού­σε με τους συ­νο­δοι­πό­ρους του ήταν εν­δι­α­φέ­ρο­ντα, κα­λά και αγα­θά, αλ­λά έμε­ναν μα­κριά του. Μό­νο ένα πρό­σω­πο, ένα χα­μό­γε­λο, ένα κορ­μί μι­λού­σε στην ψυ­χή του. Συ­γκέ­ντρω­σε τη σκέ­ψη του σε εκεί­νη και ξαφ­νι­κά ένι­ω­σε μι­αν απε­ρί­γρα­πτη ερω­τι­κή γλύ­κα να κα­τε­βαί­νει από το πί­σω μέ­ρος του κε­φα­λιού μου και να κα­τα­κλύ­ζει το σώ­μα μου, ως τα ακρό­νυ­χα. Ψι­θύ­ρι­σε το όνο­μά της και πα­ρά­τει­νε, για λί­γα πα­νά­κρι­βα δευ­τε­ρό­λε­πτα, την αίσθη­ση του πα­ρα­δεί­σου.

Ο Βε­νε­τσά­νος τον επα­νέ­φε­ρε στην πραγ­μα­τι­κό­τη­τα, θέ­λο­ντας να σχο­λι­ά­σει την κί­νη­ση των μο­να­χών, όταν, κα­τά ιε­ραρ­χι­κή τά­ξη, προ­σκυ­νού­σαν τις εικό­νες. Πρό­σε­ξε ότι οι άλ­λοι δύο συ­νο­δοι­πό­ροι είχαν απο­χω­ρή­σει, προ­φα­νώς για τα κρε­βά­τια τους. Ο Κί­μω­νας βγή­κε κι αυτός από το κα­θο­λι­κό, στον πα­γω­μέ­νο αέ­ρα της αυλής. Ανα­ζή­τη­σε μι­αν απά­νε­μη γω­νιά και άνα­ψε τσι­γά­ρο.

«Τι έγι­νε;» άκου­σε δί­πλα του τον Βε­νε­τσά­νο. «Πού τα­ξί­δευ­ες, εντός του ναού, αντί να προ­σεύ­χε­σαι;»

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Πά­νος Ζέρ­βας είναι οδο­ντί­α­τρος, δι­δά­κτο­ρας ΑΠΘ, δι­ευ­θυ­ντής ΕΣΥ. Μπλό­γκερ από το 2005. Στα 2006 τυ­πώ­θη­κε το πρώ­το του βι­βλίο με τίτ­λο Τα μυ­στι­κά του Κόλ­που. Στο 2021 κυ­κλο­φό­ρη­σαν οι Ση­μει­ώ­σεις για τον Εμ­φύ­λιο Τό­μος Α από τις εκ­δό­σεις Επί­κε­ντρο. Με­γά­λο μέ­ρος της λο­γο­τε­χνι­κής του πα­ρα­γω­γής υπάρ­χει στο δι­α­δί­κτυο. Για τα ιστο­ρι­κά θέ­μα­τα που τον εν­δι­α­φέ­ρουν δι­α­τη­ρεί το ιστο­λό­γιο «Ση­μει­ώ­σεις για τον Εμ­φύ­λιο».


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ

Κατηφορία: ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ – ΠΟΙΗΣΗ
ISBN: 9786182042489


Σχολιάστε εδώ