ΕΠΟΣ ΑΕΚ – Ασύγκριτη! Η Ένωση κατέκτησε ιστορικό νταμπλ

ΕΠΟΣ ΑΕΚ – Ασύγκριτη! Η Ένωση κατέκτησε ιστορικό νταμπλ

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα κατακτά πρωτάθλημα και Κύπελλο σε μία χρόνια για πρώτη φορά μετά το 1978.

Το ΕΠΟΣ της ΑΕΚ γράφτηκε με χρυσά γράμματα όταν ο Τσούμπερ άνοιξε αριστερά στον Φερνάντες, αυτός με μαγικό τρόπο άδειασε τον Ιγκανσον και πλάσαρε στην κλειστή γωνια τον Κοτάρσκι κάνοντας το 2-0

Η ΑΕΚΑΡΑ! του Ματίας Αλμέιδα δεν α΄φησε κανένα περιθώρειο αμφισβήτησης καθώς η πρωταθλήτρια έκανε το ντάπλ παίζοντας με 10 παίκτες απο το 6 λεπτό!

Πήρε αυτό που ήθελε χάρη στο τέρμα του Αρόλντ Μουκουντί στο 26ο λεπτό και το σπουδαίας κλάσης και ποιότητας γκολ του Πάολο Φερνάντες στο 90+1′.

Αυτή είναι η πρώτη κατάκτηση Κυπέλλου της Ένωσης από το 2016 και 16ο στην ιστορία της.

Μετά και τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet στα ευρωπαϊκά εισιτήρια ο Ολυμπιακός θα παίξει στα προκριματικά του Europa League και ο ΠΑΟΚ (αφού έχασε τον τελικό) θα ξεκινήσει από τον δεύτερο προκριματικό του Conference League. Η ΑΕΚ δεν επηρεαζόταν στο ευρωπαϊκό της μέλλον από την έκβαση του τελικού, καθώς θα παίξει στα προκριματικά του Champions League στο μονοπάτι των πρωταθλητών.

Το παιχνίδι

H ΑΕΚ απείλησε πρώτη στον μεγάλο τελικό με τον Χατζισαφί στο 5ο λεπτό να κάνει τη σέντρα και τον Κοτάρσκι να διώχνει σωτήρια το εξ επαφής πλασέ του Λιβάι Γκαρσία. Στο επόμενο λεπτό άλλαξαν οι αριθμητικές ισσοροπίες των δύο ομάδων με τον Ρότα να αποβάλλεται με απευθείας κόκκινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Τάϊσον.

Στο 13ο λεπτό ήταν η σειρά του Στάνκοβιτς να κρατήσει ανέπαφη την εστία του σταματώντας το δυνατό σουτ του Σάστρε. Στο 26ο λεπτό η ΑΕΚ πήρε το προβάδισμα στο σκορ με τον Μουκουντί να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με σουτ από τη μεγάλη περιοχή μετά από εκτέλεση φάουλ του Ελίασον. Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου ήταν για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, με το σουτ του Σάστρε στο 42ο λεπτό να σταματάει στο δεξί δοκάρι του Στάνκοβιτς.

Στο 77ο λεπτό το σουτ του Αουγκούστο από τη μεγάλη περιοχή πέρασε λίγο άουτ. Στο 92ο λεπτό ο Τσούμπερ βρήκε στην αντεπίθεση τον Φερνάντες, ο οποίος πέρασε τον Ίνγκασον και πλάσαρε εύστοχα διαμορφώνοντας το τελικό σκορ. Το τελευταίο σφύριγμα του Γερμανού διαιτητή Φέλιξ Μπρίχ βρήκε τους “κιτρινόμαυρους” να πανηγυριζούν για την κατάκτηση του νταμπλ.

ΓΚΟΛ: 26′ Μουκουντί, 90’+1′ Φερνάντες

Κίτρινες: 35′ Σιμάνσκι – 40′ Σβαμπ, 50′ Αουγκούστο
Κόκκινη: 6′ Ρότα
Δοκάρι: 41′ Σάστρε

Στατιστικό: Η ΑΕΚ κατέκτησε για μόλις τρίτη φορά στην ιστορία της το νταμπλ. Η πρώτη ήταν το 1939, ενώ η δεύτερη πριν από 45 χρόνια, το μακρινό 1978.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Βίντα, Χατζισαφί, Μουκουντί, Ρότα, Σιμάνσκι (60′ Γιόνσον), Πινέδα (60′ Σιντιμπέ), Γκατσίνοβιτς (86′ Φερνάντες), Ελίασον (82′ Μάνταλος), Γκαρσία (60′ Άμραμπατ), Τσούμπερ.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε (62′ Βιεϊρίνια), Ίνγκασον, Κουλιεράκης (86′ Κεντζιόρα), Σοάρες (62′ Μπίσεσβαρ), Σβαμπ (78′ Ελ Καντουρί), Αουγκούστο, Α. Ζίβκοβιτς, Τάισον, Κωνσταντέλιας (86′ Τζίμας), Τόμας

Φωτο: ΠΑΕ ΑΕΚ

 


Σχολιάστε εδώ