Σχέδιο δημιουργίας πάρκινγκ στην Τερψιθέα

Σχέδιο δημιουργίας πάρκινγκ στην Τερψιθέα

Το κυκλοφοριακό μπορεί να είναι το μεγαλύτερο, σήμερα, πρόβλημα του Πειραιά, αλλά παραπλήσιο με αυτό είναι και το θέμα των χώρων στάθμευσης, που είναι στην κυριολεξία τόσο λίγοι, που φαντάζουν ανύπαρκτοι, ειδικά στην περιοχή του κέντρου.

Όπως είπε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στην εκδήλωση για τις «Μέρες Θάλασσας», προσπαθεί συνεχώς να… ανακαλύψει τρόπους για να ανακουφίσει τους οδηγούς που δεν έχουν πού να παρκάρουν. Μία από τις σκέψεις του είναι να εκμεταλλευτεί τους χώρους στην Τερψιθέα, δεξιά και αριστερά της Β’ Μεραρχίας, προς την Κολοκοτρώνη, ώστε να γίνουν χώροι στάθμευσης οχημάτων στο σημείο που είναι οι δύο κήποι, χωρίς όμως να τους καταστρέψει. Δηλαδή, θα γίνουν δύο πάρκινγκ εκεί που είναι οι κήποι και οι κήποι θα υπερυψωθούν.

Να σημειωθεί ότι την ιδέα υπόγειων πάρκινγκ κάτω από τη διασταύρωση Ηρώων Πολυτεχνείου και Β’ Μεραρχίας είχε και ο Γιάννης Παπασπύρου από το 1984 ,τότε που το πρόβλημα δεν ήταν ακόμα ορατό. Να, όμως, που σήμερα, που το πρόβλημα έχει γιγαντωθεί, παραμένουμε στον ίδιο παρονομαστή και δεν έχει γίνει τίποτα, με αποτέλεσμα να συζητάμε πάλι για τη Β΄ Μεραρχίας.

Να δούμε για πόσα χρόνια ακόμα…


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ