Ψάχνουν για υπουργό Εξωτερικών!

Ψάχνουν για υπουργό Εξωτερικών!

Σε αναζήτηση προσώπου που θα μπορούσε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του υπηρεσιακού υπουργού Εξωτερικών, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή, βρίσκονται στην κυβέρνηση, σε συνεννόηση και με τα άλλα κόμματα.

Καθώς οι τουρκικές εκλογές της 28ης Μαΐου θα αναδείξουν Πρόεδρο, η Ελλάδα θα βρεθεί, όπως όλα δείχνουν, από αυτήν την εβδομάδα με υπηρεσιακή κυβέρνηση και έτσι απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να αναλάβει το ΥΠΕΞ ένα έμπειρο πρόσωπο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν βολιδοσκοπηθεί για το υπουργείο Εξωτερικών ο πρέσβης ε.τ. Βασίλης Κασκαρέλης, σύμβουλος του ΔΣ του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», και για το υπουργείο Άμυνας ο πρέσβης ε.τ. Παύλος Αποστολίδης, με θητεία και στην ΕΥΠ.

Πάντως, για το ΥΠΕΞ εξετάζεται και η περίπτωση του πρέσβη ε.τ. Γιώργου Γεννηματά, ο οποίος έχει υπηρετήσει στην Άγκυρα στο παρελθόν αλλά και στο Προεδρικό Μέγαρο, ως στενός συνεργάτης και γραμματέας της Προεδρίας επί θητείας Προκόπη Παυλόπουλου… Έτσι κι αλλιώς, την περίοδο της υπηρεσιακής κυβέρνησης, τις υποθέσεις του ΥΠΕΞ θα τρέχει ο έμπειρος διπλωμάτης και νυν γενικός γραμματέας του υπουργείου Χάρης Λαλάκος.

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ