H Αρμενία θα αναγνωρίσει το Ναγκόρνο – Καραμπάχ ως τμήμα του Αζερμπαϊτζάν – «Οι όροι προς το Μπακού»

H Αρμενία θα αναγνωρίσει το Ναγκόρνο – Καραμπάχ ως τμήμα του Αζερμπαϊτζάν – «Οι όροι προς το Μπακού»

Οι όροι που έθεσε το Γερεβάν στο Μπακού

Η Αρμενία είναι έτοιμη να αναγνωρίσει τον θύλακα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ ως μέρος του Αζερμπαϊτζάν, εάν το Μπακού εγγυηθεί την ασφάλεια του αρμενικού πληθυσμού της, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS και το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ostorozhno, δήλωσε ο πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν τη Δευτέρα.

Το Ναγκόρνο-Καραμπάχ υπήρξε πηγή σύγκρουσης μεταξύ των δύο γειτόνων του Καυκάσου από τα χρόνια που οδήγησαν στην κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991, και μεταξύ Αρμενίων και Τούρκων Αζέρων για περισσότερο από έναν αιώνα.

Το 2020, το Αζερμπαϊτζάν κατέλαβε τον έλεγχο περιοχών που είχαν ελεγχθεί από Αρμένιους μέσα και γύρω από τον ορεινό θύλακα και έκτοτε έκλεισε περιοδικά τον μοναδικό δρόμο πρόσβασης που συνδέει το Ναγκόρνο-Καραμπάχ με την Αρμενία, στον οποίο ο θύλακας βασίζεται για οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη .

«Τα 86.600 τετραγωνικά χιλιόμετρα της επικράτειας του Αζερμπαϊτζάν περιλαμβάνουν το Ναγκόρνο Καραμπάχ», είπε ο Πασινιάν σε συνέντευξη Τύπου, σύμφωνα με το Ostorozhno, Novosti

Πηγή: Reuters

Σχολιάστε εδώ