Άλλο ένα βήμα προς το όνειρο για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό!

Άλλο ένα βήμα προς το όνειρο για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό!

• Οριστικοποιήθηκε η χρηματοδότηση των 115 εκατ. ευρώ για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό

Μετά την είδηση της οριστικής χρηματοδότησης των 115 εκατ. ευρώ ολοκληρώθηκε μία ακόμη εκκρεμότητα για το καινούργιο ποδοσφαιρικό γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό. Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Ανάπτυξης επιβεβαίωσε την έγκριση του κονδυλίου που αφορά το μεγαλεπήβολο έργο και πλέον μετράμε αντίστροφα για να αρχίσουν τα έργα στον χώρο.

Σε ό,τι αφορά τα της κατασκευής του νέου πράσινου παλατιού, το χρονοδιάγραμμα κάνει λόγο για 36 μήνες. Αυτό σημαίνει ότι το αργότερο στο τέλος του καλοκαιριού του 2026 η νέα ποδοσφαιρική αρένα του «Τριφυλλιού» θα είναι έτοιμη να ανοίξει τις θύρες της. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο χρονικός αυτός ορίζοντας αφορά μόνο το ποδοσφαιρικό γήπεδο, αφού οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη θα είναι έτοιμες προς παράδοση νωρίτερα, με τα έργα τους να ξεκινούν τον προσεχή Οκτώβριο.

Μένει βεβαίως να φανεί κατά πόσο το χρονοδιάγραμμα θα τηρηθεί, διότι σε ανάλογες περιπτώσεις οι ημερομηνίες έχουν… ξεφύγει και η χρονοτριβή έκανε αισθητή την επιζήμια εμφάνισή της. Ωστόσο, οι αρμόδιοι διαβεβαιώνουν, σε όλους τους τόνους, πως τίποτα και κανένας δεν θα πάει πίσω το έργο και πως όντως εντός 36 μηνών, όπως έχει ρητά προαναγγελθεί, οι «πράσινοι» θα μπουν στο νέο τους σπίτι, σε ένα υπερσύγχρονο γήπεδο, που θα πληροί όλες τις αυστηρές απαιτήσεις της ΟΥΕΦΑ, προσφέροντας άνεση και πολυτέλεια σε όσους το επισκέπτονται.

Αρχίζει έτσι να παίρνει σιγά σιγά σάρκα και οστά ο μύχιος πόθος των οπαδών του Παναθηναϊκού.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ