Προσήλωση

Προσήλωση

Προεκλογική περίοδος ήταν και πέρασε… προς το παρόν. Όμως, ό,τι έγινε, θα φανεί σε λίγες ώρες.

Το σίγουρο είναι ότι όλοι έδωσαν τον… καλύτερό τους εαυτό.

Αυτό ταιριάζει γάντι στους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ που προέρχονται από τη μειονότητα, ιδίως στη Θράκη.

Το έργο είναι χιλιοπαιγμένο, καθώς οι εκπρόσωποι της τουρκικής επεκτατικής πολιτικής στη χώρα μας υποστηρίζονται ουσιαστικά από τους εγχώριους ηγέτες, που επιθυμούν τη νίκη με οποιονδήποτε τρόπο.

Ας πούμε, ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, που κατεβαίνει υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη, δεν χάνει ευκαιρία να επαναφέρει την ατζέντα, προσαρμόζοντάς τη βέβαια στις ανάγκες κάθε περιόδου.

Κατά την προεκλογική περίοδο, πολύ λίγες ήταν οι εμφανίσεις του σε εφημερίδες και ΜΜΕ της περιοχής, προτίμησε όμως να μιλά στο αγαπημένο του Anadolu, που είναι πάντα εύκαιρο για προπαγάνδα.

«Οι αποφάσεις του ΕΔΑΔ δεν έχουν εφαρμοστεί. Το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι αυτές οι αποφάσεις μπορούν να εφαρμοστούν.

Θα εργαστούμε προς αυτήν την κατεύθυνση. Φέραμε αυτό το θέμα στη Βουλή όταν ήμασταν στην εξουσία, αλλά δεν βρήκαμε υποστήριξη από κανένα κόμμα.

Πιστεύω ότι ένα κόμμα ευαίσθητο στα ανθρώπινα δικαιώματα θα προσεγγίσει αυτό το θέμα πολύ διαφορετικά. Αυτός ο μακροχρόνιος νομικός αγώνας αποτελεί και δοκιμασία για τη δημοκρατία», τόνισε ο Ζεϊμπέκ…

Χάρηκαν τα τουρκικά… πρακτορεία, ικανοποιήθηκε και το κόμμα, που έχει υποσχεθεί πως, άμα κυβερνήσει, το «τουρκικός/τουρκική» και «Τούρκος» θα το έχουμε ψωμοτύρι…


Εμφατικός

Ο Ζεϊμπέκ βέβαια δεν είναι το μόνο «όπλο» του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή μας…

Υπάρχει και ο πολλά υποσχόμενος Οζγκιούρ Φερχάτ, που είναι έτοιμος να αντικαταστήσει στη Βουλή τον μέχρι πρότινος εκπρόσωπο της Ροδόπης, Τάκη Χαρίτου.

Γεγονός είναι ότι έπεσαν… πολλά κορμιά για να συμβεί αυτό και μάλλον θα επιτευχθεί.

Από τις… οικειοθελείς αποχωρήσεις εκλεγμένων μελών στην ΠΕ του κόμματος, για τα μάτια του μόνο, μέχρι την αβάντα στον φέρελπι, όλα δείχνουν πως το «παιδί» θα κάνει τη δουλειά του, ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου. (Ντράπηκε και η ντροπή…)


Προπόνηση

Προς το παρόν, ξεπατικώνει τον Ζεϊμπέκ και μιλά, όπου σταθεί και όπου βρεθεί, για «τουρκική μειονότητα στη Θράκη».

Ο Τσίπρας θα πρέπει να είναι πολύ ικανοποιημένος με αυτό το πολύπλευρο ταλέντο, το οποίο, είναι η αλήθεια, του το «φόρεσε» το τουρκικό προξενείο, αλλά δεν φάνηκε να τον… στενεύει κιόλας. Τουναντίον!


Πατερούλης

Σε συνεντεύξεις που δίνει σε τουρκοφυλλάδες, οι οποίες αναπαράγονται από όλες τις υπόλοιπες την ίδια μέρα, εμφανίζεται ως ο αναμορφωτής της μειονότητας.

Όμως, κανείς δεν φαίνεται να εκνευρίζεται (φέρ’ ειπείν) όταν αναφέρει ότι, με τη βοήθεια του κόμματός του, θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για τη βελτίωση του μορφωτικού επιπέδου της μειονότητας…

Δηλαδή, ό,τι έχτισαν με τον… ιδρώτα του προσώπου τους οι παρακρατικές δομές, θα κάνει μια ο ΣΥΡΙΖΑ και θα το γκρεμίσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ;

Παιδί είναι, ό,τι θέλει λέει. Τι να κάνεις; Είπαμε, έπεσαν πολλά κορμιά για να μπει στη Βουλή…


Καλός… γιος

Φυσικά, το μορφωτικό επίπεδο που θα βελτιώσει ο οδοντίατρος εξ Ιάσμου είναι της «τουρκικής μειονότητας» – για να μην ξεχνιόμαστε…

Γι’ αυτό, άλλωστε, επαναλαμβάνει τον «προσδιορισμό» όπου βρεθεί κι όπου σταθεί.

Καθότι η επανάληψη είναι μήτηρ πάσης μαθήσεως. Ασχέτως αν η μόνη μητέρα για την οποία ενδιαφέρεται είναι η… γειτόνισσα.


Καλός μαθητής…

Το… ποίημα είναι γνωστό και το έχει μάθει απέξω. Τόσο πιστή παπαγαλία! Δηλαδή, κρίμα που είναι υποψήφιος στις εκλογές και όχι στις Πανελλήνιες…


Ατζέντα

Ο υποψήφιος, αφού υπενθυμίζει ότι για λίγες ψήφους δεν εξελέγη βουλευτής στις εκλογές του 2019, προχωρεί στο κυρίως, στα θέματα που… ταλανίζουν τη μειονότητα.

Κοινώς, μειονοτική εκπαίδευση, θρησκευτικά μειονοτικά δικαιώματα, με… ουρά την εκλογή μουφτή.

Ναι, δεν είναι πολύ δύσκολη… η ύλη, αλλά δεν θέλει και πολύ να ξεχάσεις κάτι:

Όπως, π.χ., την αναγκαία ευρωπαϊκή «εσάνς», δηλαδή τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ – το οποίο είναι… SOS και, αν το παραλείψεις, χάνεις πολλές μονάδες.

Λέει: «Ένα από τα σημαντικά προβλήματα είναι το πρόβλημα των ενώσεών μας, οι οποίες είναι κλειστές, δεν μπορούν να ασκήσουν νομικές διαδικασίες και δραστηριότητες και δεν μπορούν να εκπληρώσουν τα καθήκοντά τους και οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δεν έχουν α­κόμη εφαρμοστεί». (Σίγουρο 10άρι ο υποψήφιος…)

Ή αυτά τα… υψηλά, που όταν κάποιος τα προτάσσει είσαι σίγουρος ότι ούτε τα πιστεύει ούτε και σκέφτεται να… τους ρίξει μια ματιά.

Λέει, δηλαδή, ο οδοντίατρος: «Είμαι υπέρ της ανάδειξης λανθασμένων πολιτικών, της θέσπισης μιας κοινωνικής συμφωνίας, βασισμένης στη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη, μεταξύ της κυβέρνησης και της μειονότητάς μας, και ως εκ τούτου, όλα τα προβλήματα πρέπει να επιλυθούν στο πλαίσιο ενός ειλικρινούς και σοβαρού διαλόγου με τη μειοψηφία».

Δημοκρατία, δικαιοσύνη, διάλογος. Και ούτε κουβέντα για τα… πεσμένα κορμιά στα πολιτικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ.

Δηλαδή, κάπου… basta.

ΕΛΛΗ ΜΗΤΑΚΙΔΟΥ


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτο: paratiritis-news


Σχολιάστε εδώ