Μάκης Κουρής: Τη Δευτέρα τι μέρα θα ξημερώσει για τη χώρα μας;

Μάκης Κουρής: Τη Δευτέρα τι μέρα θα ξημερώσει για τη χώρα μας;

ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΡΗΣ - Θαρραλέα

Φτάσαμε στον βατήρα… Όποιος κάνει το μεγαλύτερο άλμα, θα είναι ο νικητής του πολιτικού στίβου. Δεν θα είναι μόνος στο σκάμμα… Στη ζωή τίποτα δεν είναι δεδομένο. Όλα εξαρτώνται από τον «άλτη». Από το πόσο καλά είναι προπονημένος σε σχέση με τους αντιπάλους του. Από όποια ομάδα κι αν είναι ο «άλτης». Σε όποιο μετερίζι κι αν ανήκει.

Τίποτα δεν χαρίζεται…
Στην αφετηρία είναι έτοιμος να ακούσει το «μπαμ». Να τρέξει για να κόψει το νήμα! Με τους «φιλάθλους» όρθιους, έτοιμους να χειροκροτήσουν χωρίς σταματημό… Βλέπεις, ο καθένας έχει την επιλογή του. Και δύσκολα αλλάζει κόμμα.

Δύο είναι τα «στρατόπεδα» που θα «παλέψουν». Από τη μια, η Νέα Δημοκρατία, που χρόνια τώρα (με λίγες εξαιρέσεις) καταφέρνει να τερματίζει πρώτη και να… εισβάλλει στη Βουλή. Δικό της θεωρεί το Μαξίμου. Από την άλλη, ο Τσίπρας, που πολιορκεί το Μαξίμου, το οποίο όμως ανθίσταται… Ήδη έχει αρχίσει να ζητάει το… μερτικό του.

Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα… Όλα μπαίνουν στη ζυγαριά. Και μέχρι τώρα δεν έχει καταφέρει να πάρει ο Αλέξης Τσίπρας το μερτικό του. Εκτός αν κατορθώσει να φέρει τούμπα την κάλπη. Και δούμε τον «Χορό του Ζαλόγγου». Μόνο που στον ορίζοντα δεν πολυφαίνεται…

Η Δευτέρα δεν δείχνει πού θα γείρει… Αυτό που προέχει είναι τι μέρα θα ξημερώσει τη Δευτέρα. Και τι θα σημαίνει για τη χώρα μας…


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ