Κάτι τρέχει με την κυβέρνηση ειδικού σκοπού

Κάτι τρέχει με την κυβέρνηση ειδικού σκοπού

Aν παρατηρήσει κανείς την πολιτική συμπεριφορά του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ των τελευταίων εβδομάδων, βλέπει αλληλοκαλύψεις σε σειρά θέσεων και κυρίως εκείνων που αφορούν την όποια μετεκλογική συνεργασία.

Μετά την αποστροφή Τσίπρα στη διακαναλική συνέντευξη για την κυβέρνηση ειδικού σκοπού, προκειμένου να στηθούν στη χώρα Ειδικά Δικαστήρια, στελέχη του ΠΑΣΟΚ βγήκαν παγανιά στα κανάλια και άρχισαν να επαναφέρουν ως πρώτο θέμα της επικαιρότητας το θέμα των υποκλοπών. Οι γνωρίζοντες τα σημεία δεν θεωρούν τυχαίο το ότι η κυβέρνηση ειδικού σκοπού μπαίνει στον δημόσιο διάλογο ως σενάριο, και μάλιστα στηρίζεται και στην επιχειρηματολογία αρκετών στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι υπάρχει μια παρασκηνιακή συμφωνία, μεταξύ σοβαρών θυλάκων στην ηγεσία των δύο κομμάτων, για συμπόρευση με στόχο την «κάθαρση», όπως την εννοούν οι συγκεκριμένοι κύκλοι, ακόμα και με ψήφο ανοχής σε μια τέτοια κυβέρνηση. Μάλιστα, ιστορικό στέλεχος του «ορθόδοξου» ΠΑΣΟΚ, που έχει και γραφείο στη Χαριλάου Τρικούπη, κάνει διακριτικά ραντεβού προς αυτήν την κατεύθυνση.

Από την πλευρά της Κουμουνδούρου, υπάρχουν τρία πρόσωπα των οποίων έχει ζητηθεί η γνώμη σχετικά με το νομικό πλαίσιο που θα μπορούσε να υπάρξει για μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού.
Συντονιστής της συζήτησης σε νομικό επίπεδο είναι ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Μιχάλης Καλογήρου, ενώ φέρονται να έχουν ακούσει το πλαίσιο και ο Γιάννης Μαντζουράνης, υποψήφιος σήμερα στον Νότιο Τομέα Αθηνών, και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ανάλογα με το αποτέλεσμα των εκλογών, ο Αλέξης Τσίπρας θα βγει το βράδυ και θα θέσει πλέον δημόσια την παραπάνω πρόταση, «πετώντας ουσιαστικά το μπαλάκι στα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης να αποφασίσουν για την περαιτέρω στάση τους και την κοινή συμπόρευση».


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ