Βαγγέλης Σίμος στο “Π”: Μόνο ο λαός σώζει τον λαό, με ισχυρό ΚΚΕ!

Βαγγέλης Σίμος στο “Π”: Μόνο ο λαός σώζει τον λαό, με ισχυρό ΚΚΕ!

Του
ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΙΜΟΥ
Υποψήφιου Βουλευτή ΚΚΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών,
πρώην Δημάρχου Πετρούπολης


Λίγες μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες ακούμε όλο και πιο έντονα από τους εκπροσώπους τόσο της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και των υπολοίπων κομμάτων, μια σειρά από εκβιασμούς και διλήμματα, με στόχο την υφαρπαγή της ψήφου του λαού. Εκβιασμοί που αφορούν κυρίως την σταθερότητα και την ασφάλεια της οικονομίας.

Εμείς λέμε ξεκάθαρα στον ελληνικό λαό, στους εργαζομένους, στους χαμηλοσυνταξιούχους, στους μικρούς αυτοαπασχολούμενους, στη νεολαία να απορρίψουν τη «σταθερότητα» των κουπονιών για καύσιμα και για σούπερ μάρκετ, να απορρίψει τη «σταθερότητα» της ανεργίας, των μισθών και των συντάξεων πείνας. Να γυρίσουν την πλάτη τους σε όσους, με την πολιτική που ακολουθούν, προχωρούν σε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, σε όσους με την πολιτική που ακολουθούν έχουν επιλέξει την όχθη των κερδών των λίγων, απέναντι στη ζωή και στα δικαιώματα της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού μας.

Να στηρίξει το μόνο κόμμα που δεν δεσμεύεται από τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και συγκρούεται με όλες του τις δυνάμεις με την πολιτική που υποβαθμίζει όλο και περισσότερο τις ζωές μας. Να στηρίξει ΚΚΕ, γιατί, μπροστά στη δεδομένα αντιλαϊκή κυβέρνηση που θα προκύψει, τη διαφορά υπέρ του λαού μπορεί να την κάνει μόνο ένα πιο δυνατό ΚΚΕ. Περισσότεροι βουλευτές του ΚΚΕ σημαίνει περισσότερη δύναμη, για να ακούγεται η φωνή και τα προβλήματα του λαού, περισσότεροι μαχητικοί συμπαραστάτες στον αγώνα για το δίκιο. Γιατί ο λαός μας μάς γνωρίζει. Γνωρίζει πως οι κομμουνιστές ήταν πάντα στο πλάι του, σε όποιο πόστο και να βρίσκονταν. Έχει εμπειρία και από τη διοίκηση που άσκησαν οι κομμουνιστές δήμαρχοι στους δήμους τους. Γνωρίζει από πρώτο χέρι ο λαός της Πετρούπολης, της Πάτρας, του Χαϊδαρίου, της Καισαριανής, της Ικαρίας τις φοροελαφρύνσεις που αποφάσισαν και εφάρμοσαν, κόντρα στους νόμους και στα κελεύσματα των κυβερνήσεων για αύξηση της ανταποδοτικότητας και των ιδίων εσόδων, για να επιτυγχάνεται η περιβόητη δημοσιονομική πειθαρχία, τα ματωμένα πλεονάσματα και το άνοιγμα νέων, κερδοφόρων πεδίων, σε βάρος των κοινωνικών υπηρεσιών.

Οι κομμουνιστές παλεύουν να οργανώσουν τον λαό, ώστε να συσπειρωθεί κόντρα σε ό,τι υποβαθμίζει τη ζωή του και υποθηκεύει το μέλλον του. Και αυτή είναι μια πολύ μεγάλη ευθύνη, χωρίς να λυπούνται κόπο, χρόνο, ακόμα και συνέπειες από το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο του εχθρικού για τον λαό κράτους που έχουν θεσπίσει όλα τα κόμματα που το υπηρετούν. Γι’ αυτό και πραγματοποιήθηκε η μεγαλειώδης κινητοποίηση του πατραϊκού λαού με μπροστάρη τη δημοτική αρχή για το ζήτημα της ανεργίας.

Γι’ αυτό και οι κινητοποιήσεις των πολιτών της Πετρούπολης, για να μη γίνει ακόμα μια χωματερή δίπλα στα σπίτια τους ή στο Χαϊδάρι, ενάντια στους σχεδιασμούς γύρω από τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, οι οποίοι και συνιστούν απειλή για τα εργασιακά δικαιώματα και τη διαβίωση σε ασφαλές περιβάλλον. Ο λαός γνωρίζει τους αγώνες που αναπτύσσουν ώστε να μην ιδιωτικοποιηθούν οι υπηρεσίες των δήμων, αλλά, αντίθετα, να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να μπορούν να καλύπτονται όλες οι ανάγκες. Αντίστοιχα και για την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης που επίμονα διεκδικούν από τις κυβερνήσεις διαχρονικά, για να μπορούν να παρέχουν αναβαθμισμένες υπηρεσίες στους κατοίκους. Γιατί οι κομμουνιστές δήμαρχοι δίνουν προτεραιότητα σε έργα που αφορούν τη ζωή και την υγεία του λαού, όπως αντιπλημμυρικά, αντιπυρικής και αντισεισμικής θωράκισης, έργα που αφορούν την κάλυψη αναγκών στην προσχολική και σχολική στέγη, καθώς επίσης και στις υποδομές αθλητισμού και πολιτισμού, όπου δραστηριοποιούνται χιλιάδες καθημερινά. Αυτά, δηλαδή, που όλα τα άλλα κόμματα θεωρούν κόστος…

Αυτοί είναι άλλωστε και οι λόγοι που συμμαχούν στην Πάτρα, στην Καισαριανή και αλλού ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ώστε να μην εκλεγούν ξανά κομμουνιστές στις διοικήσεις των δήμων. Για να μην υπάρχει η φωνή που αντιπαλεύει τα σχέδιά τους, η μόνη φωνή που πολεμάει την πολιτική τους και τους χαλάει τη σούπα. Βέβαια, δεν τους είναι και πολύ δύσκολο να προβούν σε τέτοιες συμμαχίες, φανερές ή κρυφές, αφού στα βασικά ζητήματα συμφωνούν! Ό,τι, δηλαδή, επιβεβαιώνεται από τις καθημερινές δηλώσεις πρωτοκλασάτων στελεχών όλων αυτών των κομμάτων αυτές τις ημέρες, ακόμα πιο έντονα.

Γι’ αυτό και η οργή και η αγανάκτηση, που δικαιολογημένα νιώθουμε για τα αδιέξοδα που ζούμε σήμερα, πρέπει να εκφραστούν με τον μόνο τρόπο που θα τους πονέσει. Για να ισχυροποιηθεί το εργατικό-λαϊκό κίνημα και να μπορέσουμε να μπλοκάρουμε τα επόμενα, χειρότερα αντιλαϊκά μέτρα, που θα έρθουν να φορτώσουν στις πλάτες μας. Γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ την επόμενη ημέρα δεν θα βρεθεί αλλού, ούτε θα παζαρευτεί με όσους έχουν ευθύνη για τα δύσκολα τα οποία ζει σήμερα ο λαός και τα χειρότερα που έρχονται, αν δεν τους εμποδίσουμε.

Γιατί είναι πλέον ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχουν σωτήρες, ότι μόνο ο λαός σώζει τον λαό!

Γι’ αυτούς και άλλους τόσους λόγους, την 21η Μάη στηρίζουμε ΚΚΕ.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: atexnos.gr


Σχολιάστε εδώ