Στους αναποφάσιστους ποντάρει ο Τσίπρας για την ανατροπή – Για «βουβό ρεύμα» ψηφοφόρων μιλούν στην Κουμουνδούρου

Στους αναποφάσιστους ποντάρει ο Τσίπρας για την ανατροπή – Για «βουβό ρεύμα» ψηφοφόρων μιλούν στην Κουμουνδούρου

–Για «βουβό ρεύμα» ψηφοφόρων μιλούν στην Κουμουνδούρου

Παγίωση της διαφοράς (υπέρ της Νέας Δημοκρατίας) πέρα από τα όρια του στατιστικού λάθους καταγράφουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, παρά ταύτα, στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν (πιστεύουν) ότι η μάχη δεν έχει ακόμη κριθεί. Επιμένουν δε ότι το παιχνίδι είναι ανοιχτό και πως υπάρχουν εν ισχύι οι προϋποθέσεις για τη μεγάλη ανατροπή.

Αν και απέχουμε μία μόλις 2 ημέρες από τις εκλογές, το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου (αναποφάσιστοι και άλλοι) εξακολουθεί να τρέχει με διψήφιους αριθμούς και είναι αυτό το στοιχείο που διατηρεί ακμαίες τις προσδοκίες της Κουμουνδούρου. Εξ ου και σε κάθε δημόσια παρέμβασή του (ομιλία) ο Αλ. Τσίπρας απευθύνει προσκλητήριο προς αριστερούς, κεντρώους και δεξιούς να κάνουν την ανατροπή, για να έρθει στη χώρα η μεγάλη αλλαγή. Θέτει δε ως βασική προϋπόθεση γι’ αυτό τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, καθώς έχει αποκλείσει –προσώρας τουλάχιστον– το ενδεχόμενο μιας «κυβέρνησης των ηττημένων», ως μη αποτελεσματική και βιώσιμη πολιτικά στις συγκεκριμένες συνθήκες που επικρατούν στον τόπο, αλλά και στο πολιτικό σκηνικό ειδικότερα.

Τσίπρας στο «Πρωινό μας»: “Ο Κατρούγκαλος που έκανε ένα λάθος είναι εκτός, ο Καραμανλής των Τεμπών είναι εντός” (video)

Δεν είναι, ωστόσο, μόνο το εύρος των αναποφάσιστων που κρατάει ζωντανές τις ελπίδες της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, είναι και οι… δημοσκοπήσεις. Τις προηγούμενες ημέρες, ο Αλ. Τσίπρας έβαλε στην προεκλογική συζήτηση μια νέα εκδοχή (θεωρία) προς ενίσχυση της πάγιας θέσης του ότι οι έρευνες δεν αποτυπώνουν, ως έχει πραγματικά, το κλίμα που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία. Υποστήριξε συγκεκριμένα ότι πολλοί πολίτες, ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ κυρίως, αποφεύγουν να απα­ντήσουν στις ερωτήσεις που κάνουν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων επει­δή… φοβούνται, γνωρίζοντας ότι η κυβέρνηση και προσωπικά ο Κυρ. Μητσοτάκης παρακολουθούν τα τηλέφωνά τους!

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για ένα «βουβό ρεύμα» που υποτίθεται ότι υπάρχει στις τάξεις της κοινωνίας και αποτελείται από πολίτες που δεν εκδηλώνουν τις προθέσεις τους και θα το κάνουν τη στιγμή της κάλπης, προς διάψευση των δημοσκοπήσεων. Η αμφισβήτηση των αποτελεσμάτων των ερευνών αποτέλεσε βασικό πυλώνα της στρατηγικής του σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Πέρασε δε από διάφορες φάσεις, από το ότι δεν είναι αντικειμενικές και «βάζουν πλάτη» στην κυβέρνηση στο ότι δεν είναι σωστό το δείγμα, καθώς οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ φοβούνται το «Predator» και δεν απαντούν στις έρευνες!

Ανησυχητικό στοιχείο στην προσπάθεια του κ. Τσίπρα να κάνει τη μεγάλη ανατροπή είναι η χαμηλή συσπείρωση των ψηφοφόρων του κόμματος, καθώς δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές κινείται λίγο πάνω από το 60%. Ποσοστό που μόνο αισιοδοξία δεν μπορεί να προκαλεί. Στην Κουμουνδούρου, ωστόσο, βλέπουν την καλή πλευρά της υπόθεσης: Ότι το κόμμα έχει μεγάλα περιθώρια, αφού αυξήσει τη συσπείρωσή του, να ανεβάσει πολύ ψηλότερα το εκλογικό ποσοστό του.

Στην προσπάθεια του αυτή ο κ. Τσίπρας θα συνεχίσει την επιθετική τακτική έναντι της κυβέρνησης. Με αναφορές (κατηγορίες) σε σκοτεινά σημεία της τετραετίας (υποκλοπές, Τέμπη, πανδημία, ακρίβεια κ.ά.) και βαρείς χαρακτηρισμούς για τη «χειρότερη Δεξιά από τη Μεταπολίτευση». Με απώτερο σκοπό να διεγείρει τα αντιδεξιά αντανακλαστικά των πολιτών.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Αλ. Τσίπρα απο το Σύνταγμα: «Θα υπάρξει δικαιοσύνη και λογοδοσία των υπευθύνων του παρακράτους» (video)


Σχολιάστε εδώ