Παναγής Καππάτος στο “Π”: Η Ελλάδα το 2027

Παναγής Καππάτος στο “Π”: Η Ελλάδα το 2027

Του
ΠΑΝΑΓΗ ΚΑΠΠΑΤΟΥ
Υποψήφιου Βουλευτή ΝΔ Κεφαλονιάς και Ιθάκης


Η προεκλογική περίοδος έδωσε την ευκαιρία στα κόμματα να κάνουν διακριτές τις διαφορές τους όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο βλέπουν την Ελλάδα στο μέλλον.

Η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 21ης Μαΐου (ή της 2ας Ιουλίου) θα ολοκληρώσει τη θητεία της το 2027. Πώς σκεφτόμαστε, άραγε, την πατρίδα μας σε αυτό το όχι και τόσο μακρινό μέλλον;

Η Νέα Δημοκρατία έχει καταθέσει μια σοβαρή πρόταση. Μια πρόταση που έχει ως εγγύηση επιτυχίας το έργο της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και την τήρηση των προεκλογικών δεσμεύσεων του 2019.

Στην Ελλάδα του 2027, όπως τη σχεδιάζουμε, έχει προχωρήσει η ψηφιοποίηση 5.000 υπηρεσιών του Δημοσίου. Οι ουρές στις υπηρεσίες αποτελούν παρελθόν. Υπηρεσίες που ταλανίζονταν από στοίβες εγγράφων, όπως τα δικαστήρια, τα υποθηκοφυλακεία, οι πολεοδομίες, τα νοσοκομεία και ο ΕΦΚΑ, είναι πια ψηφιακές. Ειδικές ομάδες του πληθυσμού, όπως οι νησιώτες, οι ανάπηροι και οι εργαζόμενες μητέρες, εξυπηρετούνται για τις καθημερινές τους α­νάγκες χωρίς ταλαιπωρία.

Η Ελλάδα του 2027 έχει αποκτήσει την ε­πενδυτική βαθμίδα και θεωρείται μια α­σφαλής χώρα για τους επενδυτές, με τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας του πλανήτη να δημιουργούν ποιοτικές θέσεις εργασίες. Είναι μια χώρα με υπεύθυνη δημοσιονομική πολιτική, μειώνει συνεχώς το χρέος, ενώ έχει υψηλή ανάπτυξη και φορολογία φιλική για τη δημιουργία επιχειρήσεων και θέσεων εργασίας.

Η Ελλάδα του 2027 είναι μια χώρα ασφαλής, με ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις. Ικανή να αντιμετωπίσει την αναθεωρητική πολιτική της Τουρκίας. Με εξωτερική πολιτική που αξιοποιεί τη συμμετοχή μας στους ισχυρότερους διακρατικούς θεσμούς και στις ισχυρότερες συμμαχίες του πλανήτη. Με άποψη για το μέλλον της Ευρώπης και θετικό ρόλο στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Με έλεγχο των συνόρων και διαχείριση του Μεταναστευτικού με τους δικούς μας όρους, και σίγουρα όχι υπό καθεστώς εκβιασμού από την Τουρκία. Με αποτελεσματική πολιτική προστασία και έναν από τους μεγαλύτερους στόλους αεροπυρόσβεσης στον κόσμο.

Η Ελλάδα του 2027 έχει θωρακίσει τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας χάρη στις πρωτοφανείς δημόσιες επενδύσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης και στην πρόσληψη χιλιάδων νέων υγειονομικών. Η Ελλάδα του 2027 έχει ένα δημόσιο σχολείο πιο σύγχρονο και πιο δημιουργικό. Μια παιδεία με ίσες ευκαιρίες, χωρίς αποκλεισμούς για τα παιδιά μας. Ένα σχολείο που παρέχει εφόδια για τις προκλήσεις του σύγχρονου κόσμου και δεν έχει γυρισμένη την πλάτη στο μέλλον.

Η Ελλάδα του 2027 έχει προχωρήσει αποφασιστικά για τη Συνταγματική Αναθεώρηση του άρθρου 16 και το ενδιαφέρον από τα μεγαλύτερα πανεπιστημιακά ιδρύματα του κόσμου δημιουργεί την προοπτική να μετατραπεί η χώρα μας σε παγκόσμιο εκπαιδευτικό κέντρο και πόλο έλξης χιλιάδων φοιτητών.

Η Ελλάδα του 2027 είναι ελκυστική για τους νέους μας που εργάζονται στο εξωτερικό, καθώς προσφέρει περισσότερες και καλύτερες επαγγελματικές ευκαιρίες. Με πολιτικές για το Δημογραφικό και την Οικογένεια, που βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη και φέρνουν τα πρώτα αποτελέσματα. Μια χώρα που δίνει δικαίωμα στους έλληνες πολίτες που βρίσκονται στο εξωτερικό να ψηφίζουν για την πατρίδα τους χωρίς εμπόδια.

Η Ελλάδα του 2027 αξιοποιεί τους πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης για τη δημιουργία απαραίτητων υποδομών και δημοσίων έργων. Είναι μια δίκαιη χώρα, με ανάπτυξη, που δίνει τη δυνατότητα να προστατεύονται αποτελεσματικά οι πιο ευάλωτοι συμπολίτες μας.

Αυτή είναι η πατρίδα που οραματιζόμαστε και θέλουμε να πετύχουμε με τη νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι δυσκολίες στον δρόμο μας είναι δεδομένες. Ζούμε σε έναν πολύ πιο απρόβλεπτο κόσμο και χρειάζεται μια τιτάνια προσπάθεια για να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια της χώρας μας σε κάθε επίπεδο. Όμως αυτός πρέπει να είναι ο στόχος. Μια χώρα φιλόδοξη, ανοιχτή στις σύγχρονες εξελίξεις και έτοιμη να αντιμετωπίσει τις κρίσεις που θα έρθουν στο εγγύς και στο απώτερο μέλλον. Είμαι βέβαιος ότι ο στόχος της δημιουργίας μιας σταθερής και μεταρρυθμιστικής κυβέρνησης θα στηριχθεί από τους πολίτες.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ