Μιλένα Αποστολάκη στο “Π”: Η επιστροφή της Δημοκρατικής Παράταξης

Μιλένα Αποστολάκη στο “Π”: Η επιστροφή της Δημοκρατικής Παράταξης

Της
ΜΙΛΕΝΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ
Υποψήφιας Βουλευτού ΠΑΣΟΚ Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών


Η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης, κινδυνολογώντας, καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, παρουσίαζαν το ΠΑΣΟΚ ως εν δυνάμει σύμμαχο του ΣΥΡΙΖΑ. Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας επιχειρούσε να εμφανίσει το ΠΑΣΟΚ ως εταίρο της Δεξιάς.

Αυτή η αγωνιώδης προσπάθεια ετεροπροσδιορισμού του ΠΑΣΟΚ αναδεικνύει ανάγλυφα τη στόχευση των εκπροσώπων του σημερινού, αδιέξοδου και χωλού, δικομματισμού, που δεν είναι άλλη από τη συρρίκνωση της επιρροής και των εκλογικών ποσοστών του ΠΑΣΟΚ.

Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, υπηρετώντας τις εκλογικές και μικροκομματικές στοχεύσεις τους, διεκδικούν τον μεσαίο χώρο, τον οποίο οι πολιτικές τους ούτε εκφράζουν ούτε, πολύ περισσότερο, υπηρετούν. Επιχειρούν να παρουσιάσουν το ΠΑΣΟΚ ως ένα παρακολούθημα, να αλλοιώσουν την ταυτότητά του και να υφαρπάξουν τις ψήφους των προοδευτικών πολιτών.

Η μνημονιακή δοκιμασία της χώρας υπήρξε η πολιτική και ιστορική αφετηρία πάνω στην οποία στηρίχτηκε η διπλή επίθεση στην παράταξή μας, η οποία σφράγισε τη Μεταπολίτευση και νομοθέτησε τις πιο εμβληματικές μεταρρυθμίσεις. Καθώς η νωπή, άδικη, κρίση της Ιστορίας καταλόγιζε μυωπικά στο ΠΑΣΟΚ όλα τα δεινά της χρεοκοπίας, ο δεξιός και ο αριστερός λαϊκισμός είδαν την κρίση ως ευκαιρία πολιτικής ηγεμονίας. Στη χώρα μας, σε αντίθεση με ό,τι συνέβη στην Ισπανία, στην Πορτογαλία, στην Κύπρο και στην Ιρλανδία, οι πολιτικές δυνάμεις δεν συμμετείχαν στην αντιμετώπιση της κρίσης, αλλά τη χρησιμοποίησαν, με ανευθυνότητα, προκειμένου να ανέλθουν στην εξουσία. Η Ελλάδα πλήρωσε ακριβά το δεξιό και το αριστερό Μνημόνιο, αλλά για τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ τα κέρδη ήταν προφανή. Ο ΣΥΡΙΖΑ, από παρίας της πολιτικής ζωής, κέρδισε το 2015 τις εκλογές, η δε ΝΔ απολαμβάνει την κυριαρχία της στον νέο, ατελή δικομματισμό, καθώς ο κ. Τσίπρας είναι ο μεγαλύτερος «χορηγός» του κ. Μητσοτάκη, ο πιο πολύτιμος σύμμαχός του.

Σε πείσμα αυτού του μονομέτωπου αγώνα, το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο αντέχει, αλλά με τον υπεύθυνο προγραμματικό του λόγο βάζει τα θεμέλια για την επιστροφή του ως η μεγάλη, πλειοψηφική Δημοκρατική Παράταξη.

Το ΠΑΣΟΚ στέκεται απέναντι στον ανέξοδο δημαγωγικό λαϊκισμό, την απόπειρα χειραγώγησης των μέσων ενημέρωσης και «ελέγχου των αρμών της εξουσίας», τον τοξικό διχαστικό λόγο, την εγκληματική διοικητική ανεπάρκεια του ΣΥΡΙΖΑ.

Στέκεται απέναντι στη βάναυση προσβολή του κράτους δικαίου, στην αύξηση των ανισοτήτων, στην υπονόμευση του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ, στην ανοχή στην αισχροκέρδεια και τα υπερκέρδη τραπεζών και ενεργειακών παρόχων, στις απευθείας αναθέσεις ύψους 9,5 δισ. και στο κομματικό κράτος, που σημάδεψαν τη διακυβέρνηση της ΝΔ.

Η ενίσχυση του ΕΣΥ με το 8% – 10% των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, η δημιουργία δικτύου πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, η ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα-ανθυγιεινά, η μείωση του κόστους ζωής άμεσα, με μείωση των φόρων στην ενέργεια και του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής, αποτελούν άμεσες προτεραιότητες του προγράμματός μας. Έχουμε επίσης έτοιμη νομοθετική πρωτοβουλία για την προστασία της πρώτης κατοικίας και τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους.

Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει για να πάει τη χώρα μπροστά. Με ένα πρόγραμμα στραμμένο στις ανάγκες των πολλών και της μεσαίας τάξης. Επιστρέφει για να εκφράσει και πάλι αυθεντικά το πλειοψηφικό αίτημα για αλλαγή στη χώρα μας.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: athensvoice.gr


Σχολιάστε εδώ