Γεραπετρίτης ο διάδοχος του Δένδια;

Γεραπετρίτης ο διάδοχος του Δένδια;

Συνωστισμός υποψηφίων στο κυβερνών κόμμα όσον αφορά τον διάδοχο του Νίκου Δένδια, καθώς όλοι προεξοφλούν ότι ο πρωθυπουργός θα κάνει άλλη επιλογή για το Νεοκλασικό, αν υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν, αν και φαίνεται ότι οι αρχικές σκέψεις για τοποθέτηση στην θέση του ΥΠΕΞ του καθηγητή Γιώργου Γεραπετρίτη απομακρύνονται, ενώ δεν φαίνεται να παίζει δυνατά το σενάριο ανάληψης των καθηκόντων του ΥΠΕΞ από την κ. Κεραμέως. Φαίνεται να κερδίζει έδαφος το σενάριο για την τοποθέτηση στη θέση αυτή του Κωστή Χατζηδάκη, ως και μια μορφή ανταμοιβής για όσα πέρασε σε δύο από τα πιο δύσκολα υπουργεία, εκείνο των Μεταφορών και κυρίως το υπουργείο Εργασίας. Βεβαίως, ο κ. Χατζηδάκης δεν έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, αν και η θητεία του στην Ευρωβουλή αποτελεί ένα χρήσιμο εφόδιο.

Φυσικά, αν προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ, όλα θα αλλάξουν και μην αποκλείσετε το ενδεχόμενο ο Νίκος Δένδιας να είναι υποχρεωτική επιλογή, καθώς τα τελευταία χρόνια κατόρθωσε να χτίσει ένα διακομματικό προφίλ, με αποδοχή τουλάχιστον σε επίπεδο αρχής από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ένα ακόμη ερωτηματικό αφορά την τύχη του ΑΝΥΠΕΞ Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος ασφυκτιούσε όλη την τετραετία από την πληθωρική παρουσία του προϊσταμένου του υπουργού και θεωρεί ότι υποβαθμίστηκε και συνεπώς θα πρέπει να αξιοποιηθεί πλέον σε υπουργική θέση…

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ