Άννα Ευθυμίου στο “Π”: Οι Συμπληγάδες της τελευταίας τετραετίας και η πορεία προς τα εμπρός

Άννα Ευθυμίου στο “Π”: Οι Συμπληγάδες της τελευταίας τετραετίας και η πορεία προς τα εμπρός

Της
ΑΝΝΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ
Υποψήφιας Βουλευτού ΝΔ Α’ Θεσσαλονίκης


Την τετραετία που ολοκληρώνεται, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, υπό την καθοδήγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, κράτησε τη χώρα όρθια, περνώντας μέσα από Συμπληγάδες.

Η Ελλάδα πάλεψε με την πανδημία και τις επιπτώσεις που επέφερε στην οικονομία και στην κοινωνία, πάλεψε με μια πρωτοφανή ενεργειακή κρίση… Και έμεινε όρθια. Και η χώρα και οι πολίτες.

Μάλιστα, όχι μόνο σταθήκαμε όρθιοι, αλλά καταφέραμε παράλληλα να κάνουμε σημαντικά βήματα προόδου. Σε όλη αυτήν τη δύσκολη συγκυρία, η κυβέρνηση κατάφερε να προχωρήσει με αποφασιστικότητα στο μεταρρυθμιστικό της έργο, να υλοποιήσει ένα μεγάλο μέρος των δεσμεύσεων που είχε εξαγγείλει το 2019.

Με αποφασιστικότητα σταθήκαμε στο πλευρό της μικρομεσαίας επιχείρησης στη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, διασφαλίζοντας εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας. Προχωρήσαμε σε 50 μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, αφαιρώντας βάρη που ξεπερνούν τα 7 δισ. ευρώ.

Με αποφασιστικότητα σταθήκαμε στο πλευρό των συνταξιούχων, προστατεύοντας το εισόδημά τους, ενώ καταφέραμε να αυξήσουμε τις συντάξεις για πρώτη φορά ύστερα από 12 χρόνια. Μειώσαμε τον χρόνο απονομής σύνταξης από 18 μήνες σε 60 ημέρες και στηρίξαμε τους ανασφάλιστους υπερήλικες.

Ενισχύσαμε την αποτρεπτική ικανότητα της χώρας με την αναβάθμιση και την προμήθεια νέων, σύγχρονων εξοπλισμών. Θωρακίσαμε τα σύνορα της Ελλάδας, ανυψώσαμε τον φράχτη του Έβρου, μειώνοντας δραστικά τις μεταναστευτικές ροές.

Στην παιδεία, αυξήσαμε τις κρατικές δαπάνες κατά 13%, καθιερώσαμε τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση με αγγλικά από τα νήπια, διπλασιάσαμε πρότυπα και πειραματικά σχολεία, προχωρήσαμε σε περισσότερους από 24.000 διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών, θεσπίσαμε νέο νόμο-πλαίσιο για τα ΑΕΙ, που τα κάνει πιο εξωστρεφή, πιο αυτόνομα, πιο ανταγωνιστικά.

Προγραμματική δέσμευση για τη ΝΔ για αυτήν την τετραετία είναι οι καλύτεροι μισθοί, με 25% αύξηση στον κατώτατο και στον μέσο μισθό, όταν ήδη στην τετραετία που πέρασε αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό κατά 20%. Μειώθηκαν παράλληλα οι ασφαλιστικές εισφορές κατά 4,4 ποσοστιαίες μονάδες, αυξάνοντας έτσι το καθαρό εισόδημα των εργαζόμενων.

Σε προσωπικό επίπεδο, αυτά τα τέσσερα χρόνια έκανα παρεμβάσεις σε υπουργεία και συνέβαλα στο κοινοβουλευτικό έργο, καταθέτοντας δεκάδες κοινοβουλευτικές ερωτήσεις, αναφορές και επίκαιρες ερωτήσεις.

Ήμουν η πρώτη κυβερνητική βουλευτής που ζήτησε αύξηση του κατώτατου μισθού, όπως και πρόσθετα μέτρα στήριξης των χαμηλοσυνταξιούχων. Η κυβέρνηση μερίμνησε ουσιαστικά και για τα δύο.

Έδωσα ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα των εκκρεμών συντάξεων, πολλές οι ερωτήσεις που κατέθεσα, ήταν χρέος μου να αναδείξω το θέμα και μάλιστα με τιμά ιδιαίτερα που δύο από τις προτάσεις μου έγιναν δεκτές, όπως η αποκατάσταση της προσωπικής διαφοράς και ο μόνιμος μηχανισμός στήριξης, που ονομάστηκε επιταγή ακρίβειας.

Επίσης, ως προς τα «κόκκινα» δάνεια, δύο προτάσεις μου για την καλύτερη λειτουργία του εξωδικαστικού μηχανισμού έχουν νομοθετηθεί.

Στήριξα ιδιαίτερα το αίτημα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών για ρυθμίσεις χρεών σε Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία. Πράγματι, η κυβέρνηση νομοθέτησε ευεργετικές ρυθμίσεις χρεών.

Εκτός από αυτά, έδωσα μάχη για την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας και τη στήριξη των κακοποιημένων γυναικών με μέτρα για την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας και μέτρα, επίσης, κατά του εργασιακού εκφοβισμού. Η κυβέρνηση της ΝΔ, μέσα από συγκεκριμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες, δείχνει έμπρακτα ότι βρίσκεται δίπλα στις κακοποιημένες γυναίκες.

Πρότεινα την επανένταξη των κακοποιημένων γυναικών στην αγορά εργασίας και ειδική άδεια μητρότητας για γυναίκες που εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, προτάσεις που επίσης έγιναν αποδεκτές.

Βήμα βήμα, σκαλί σκαλί, η Ελλάδα αφήνει πίσω της τις δυσκολίες του χτες.

Είμαι βέβαιη ότι οι πολίτες, όταν βρεθούν μπροστά στην κάλπη, θα αξιολογήσουν θετικά την αποτελεσματικότητα και τη διαχειριστική ικανότητα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αν στην τετραετία που πέρασε το ζητούμενο ήταν να σταθούμε όρθιοι, στην τετραετία που ξεκινά το ζητούμενο είναι η ανάπτυξη, η εξέλιξη, η πορεία προς τα εμπρός.

Η κάλπη της 21ης Μαΐου πρέπει να δώσει μια καθαρή, ισχυρή λαϊκή εντολή, η οποία θα καθορίσει τελικά το ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα και το ποιος θα είναι πρωθυπουργός.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: newsbreak.gr


Σχολιάστε εδώ