Τακτική ίσων αποστάσεων από τον Βαρουφάκη

Τακτική ίσων αποστάσεων από τον Βαρουφάκη

–«Δεν φτιάξαμε το ΜέΡΑ25 για να γίνουμε υπουργοί του Τσίπρα»!

Στο δόγμα «τι Πλαστήρας, τι Παπάγος» προσχωρεί σταδιακά ο Γ. Βαρουφάκης, ακολουθώντας τακτική ίσων αποστάσεων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας. Χαράσσο­ντας κόκκινες γραμμές προς κάθε κατεύθυνση, επιδιώκει να συσπειρώσει γύρω από το ΜέΡΑ25 ψηφοφόρους από όλο το πολιτικό φάσμα, που έχουν απογοητευτεί από τα λεγόμενα συστημικά κόμματα.

«Δεν έχουμε προτίμηση για το ποιο κόμμα θα είναι πρώτο στις εκλογές», τονίζει και προσθέτει ότι η στρατηγική και οι στόχοι του κόμματος είναι ανεξάρτητοι από το ποιος θα είναι ο νικητής της αναμέτρησης. Και αν η απόσταση από τη Νέα Δημοκρατία ήταν εξαρχής μεγάλη και αγεφύρωτη, αυτή που διευρύνθηκε απότομα και σε σύντομο χρονικό διάστημα είναι η απόσταση που χωρίζει το ΜέΡΑ25 από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι δύο πλευρές ανταλλάσσουν κατηγορίες και βαρείς χαρακτηρισμούς σε καθημερινή σχεδόν βάση, ενώ προϊόντος του χρόνου εξανεμίζονται οι πιθανότητες μιας κυβερνητικής συνεργασίας. Μετά τις εξαγγελίες του για κλείσιμο των τραπεζών και την αλλαγή νομίσματος, ο Αλ. Τσίπρας άσκησε σκληρή κριτική σε βάρος του κ. Βαρουφάκη και απέκλεισε το ενδεχόμενο κυβερνητικής σύμπραξης. «Η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ τελείωσε πολύ πιο πριν και την τελειώσαμε εμείς», ήταν η απάντηση του κ. Βαρουφάκη.

Πριν από την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου, ο τελευταίος είχε ζητήσει προγραμματικό διάλογο και συμφωνία πάνω σε συγκεκριμένες θέσεις, ούτως ώστε να μπουν οι βάσεις για τη μετεκλογική συνεργασία. ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ απέρριψαν την πρόταση και ο κ. Βαρουφάκης διεμήνυσε ότι πλέον κυβερνητική συνεργασία δεν μπορεί να υπάρξει. Και σε αυτήν τη θέση παραμένει αμετακίνητος. «Δεν φτιάξαμε το ΜέΡΑ25 για να γίνουμε υπουργοί του Τσίπρα», υπογραμμίζει.

Αποκλείει δε κατηγορηματικά και το ενδεχόμενο το κόμμα του να δώσει ψήφο ανοχής σε μια κυβέρνηση μειοψηφίας που ενδεχομένως θα μπορούσαν να συγκροτήσουν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Αν παραμείνει σταθερός στη θέση αυτή, εξαϋλώνεται το σενάριο της λεγόμενης «κυβέρνησης των ηττημένων». Στο ΜέΡΑ25 γνωρίζουν καλά ότι η ενίσχυση του κόμματος περνάει μέσα από την αποδυνάμωση του ΣΥΡΙΖΑ, εξ ου και θα συνεχίσουν να τηρούν σκληρή γραμμή μέχρι την ημέρα των εκλογών αλλά και στη συνέχεια, εφόσον η χώρα οδηγηθεί σε επαναληπτικές κάλπες.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ