Πιερρακάκης: «Σχεδόν έτοιμος ο ψηφιακός φάκελος μεταβίβασης ακινήτου»

Πιερρακάκης: «Σχεδόν έτοιμος ο ψηφιακός φάκελος μεταβίβασης ακινήτου»

Σε συνέντευξή του στον Δημήτρη Δανίκα και στο «Πρώτο Θέμα» της περασμένης Κυριακής, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «οι μεταβιβάσεις ακινήτων είναι ακόμη πολύ γραφειοκρατικές και αυτό έχει να κάνει με πάρα πολλά προβλήματα τα οποία υπάρχουν στη μεταβίβαση, από τον τρόπο με τον οποίο έχουμε την κτηματογράφηση στη χώρα, η οποία ακόμα εκκρεμεί να ολοκληρωθεί, μέχρι το πού έχουμε ψηφιοποιημένα πιστοποιητικά και πού όχι.

Είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνουμε όταν επανεκλεγούμε, είναι σχεδόν έτοιμος ο ψηφιακός φάκελος μεταβίβασης ακινήτου».

Ο υπουργός και υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στην Α’ Αθηνών προσθέτει ότι «έχουμε ακόμη την ιδιαιτερότητα ότι σε κάποιες περιπτώσεις είναι κτηματογραφημένο το ακίνητο με λειτουργούν Κτηματολόγιο –αυτό θα γίνεται επιτόπου αν είναι τακτοποιημένο– και έχουμε περιπτώσεις όπου θα χρειάζεται να συγκεντρώνονται κάποια έγγραφα – ψηφιακά όμως αυτή τη φορά χωρίς να χρειάζονται πολλαπλές μεταβάσεις του πολίτη.

Αλλά σε κάθε περίπτωση το σύστημα αυτό θα ξεκινήσει πιλοτικά μέσα στο καλοκαίρι και στην πορεία σε πάρα πολύ σύ­ντομο χρονικό διάστημα θα αφορά το 100% της χώρας».

Τέλος, αναφέρει ότι «800 εκατ. ευρώ πάνε στην ψηφιοποίηση του χαρτιού στον ΕΦΚΑ, στις πολεοδομίες, στα υποθηκοφυλακεία-κτηματολογικά γραφεία, στα δικαστήρια και στα νοσοκομεία».


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ