Θ. Φωτίου: Η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις εκλογές της Κυριακής 21 Μαΐου η μόνη απάντηση στην απόγνωση των πολιτών τι θα κάνουν αν ξαναβγεί ο Μητσοτάκης

Θ. Φωτίου: Η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις εκλογές της Κυριακής 21 Μαΐου η μόνη απάντηση στην απόγνωση των πολιτών τι θα κάνουν αν ξαναβγεί ο Μητσοτάκης

Μιλώντας στην εκπομπή «Στον αέρα» του ραδιοφώνου «Parapolitika fm» και τη Νίκη Λυμπεράκη και ερωτώμενη για την πιθανή αποχώρηση του Αλ. Τσίπρα από την Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αν υπάρξει ήττα του κόμματος με μεγάλη διαφορά από τη ΝΔ, η Θ. Φωτίου απάντησε:  

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας λαοπρόβλητος ηγέτης, με καθολική αποδοχή μέσα στο κόμμα και με τεράστια απήχηση στο λαό. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν είναι ένα ακόμα αρχηγοκεντρικό κόμμα και ο ίδιος απάντησε ότι δεν είναι γατζωμένος σε καμία εξουσία. Η υπόθεση όμως είναι εξ αρχής λάθος γιατί δεν πιστεύουμε ότι θα ηττηθούμε και μάλιστα με διαφορά.

Στις περιοδείες μας βλέπουμε ότι για πρώτη φορά ο κόσμος μιλάει εκφράζοντας απόγνωση για την πιθανότητα να επανεκλεγεί ο Μητσοτάκης  ενώ  οι νέοι απαιτούν να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα των Τεμπών. Πρώην ψηφοφόροι της ΝΔ αναρωτιούνται τι σχέση έχει με τη «δική τους δεξιά» ο Μητσοτάκης των υποκλοπών.

Ο Μητσοτάκης καλεί τους νέους να ψηφίσουν, δίνοντάς τους και ένα μποναμά 150 €, για να κάνει μία «κανονική» δημοσκόπηση και να δει πόσες φορές θα μας πηγαίνει σε εκλογές μέχρι να πετύχει αυτοδυναμία. Πιστεύουμε ότι αυτό θα το πληρώσει.

Σε ερώτηση για την πιθανή ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων στην Ελλάδα, απάντησε: Και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και ο Πρόεδρός του, έχουν σαφή θέση κατά της κατάργησης του άρθρου 16 του Συντάγματος. Το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  προβλέπει αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 5% του ΑΕΠ, γιατί η γνώση αποτελεί ανταγωνιστικό όπλο για τη χώρα. Η ιδιωτικοποίηση της Υγείας επί ΝΔ επανέφερε τα ράντζα στα νοσοκομεία. Ο δε τομέας της κοινωνικής προστασίας έμεινε στάσιμος, και σε δαπάνες, και σε πολιτικές.

Ως προς αξιολόγηση στο δημόσιο απάντησε ότι αυτή ξεκίνησε από τον ΣΥΡΙΖΑ με πραγματικά αξιολογικά κριτήρια, αλλά τη διέκοψε η ΝΔ για να επαναφέρει το γνωστό κομματικοκεντρικό  σύστημα «αξιολόγησης» που ίσχυε σε όλη τη μεταπολιτευτική περίοδο, επί κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.  Η αξιολόγηση δεν πρέπει να είναι μια τιμωρητική διαδικασία, αλλά  διαρκής κατάρτιση και υποβοήθηση των δημοσίων υπαλλήλων ώστε να καταστούν πραγματικοί δημόσιοι λειτουργοί.

Η ΝΔ και η υφυπουργός Κοιν. Υποθέσεων κα Μιχαηλίδου προσωπικά εξαπάτησαν τους πολίτες και στα θέματα της αποϊδρυματοποίησης και του νόμου για την  αναδοχή και υιοθεσία. Αφού έβαλε τον Πρωθυπουργό να εγκαινιάσει δύο φορές ένα νόμο που ψηφιακά λειτουργούσε από τον Απρίλιο του 2019, πάγωσε την εφαρμογή του, απαξίωσε την ψηφιακή πλατφόρμα και δεν ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο οι  υποψήφιοι θετοί και ανάδοχοι γονείς και δεν υλοποίησε το θεσμό του Επαγγελματία Αναδόχου που αποτρέπει την είσοδο νέων παιδιών σε ιδρύματα. Επιπλέον, πάγωσε τη διαδικασία αποϊδρυματοποίησης και πρόληψης της ιδρυματοποίησης που είχε ξεκινήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, εξέδωσε ΚΥΑ που επιτρέπει την ίδρυση νέων ιδρυμάτων για έως 20 παιδιά και δεν υλοποίησε το εγκεκριμένο από το ΕΣΠΑ  πρόγραμμα 160 Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) για την έξοδο ανάπηρων παιδιών και ενηλίκων  από τα ιδρύματα  και την αποφυγή νέων εισόδων σε αυτά.


Σχολιάστε εδώ