Σχολείο για φροντιστές ατόμων με άνοια!

Σχολείο για φροντιστές ατόμων με άνοια!

Η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών στηρίζει έμπρακτα εδώ και χρόνια τα άτομα με άνοια, τις οικογένειες και τους φροντιστές τους.

Γνωρίζοντας το φορτίο το οποίο επωμίζονται οι φροντιστές ατόμων με άνοια –τόσο σωματικό όσο και ψυχολογικό– αλλά και τα πρακτικά θέματα που προκύπτουν από τη φροντίδα τους, έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος των δραστηριοτήτων της σε δράσεις ψυχολογικής υποστήριξης και εκπαίδευσης φροντιστών.

Έτσι, λοιπόν, επιστρέφει και φέτος ο θεσμός του Σχολείου Φροντιστών της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών. Πρόκειται για την καθιερωμένη σειρά διά ζώσης σεμιναρίων, με σκοπό την ψυχολογική, εκπαιδευτική και κοινωνική στήριξη των φροντιστών και φροντιστριών ατόμων με άνοια, ώστε να αποκτήσουν τα εφόδια που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν το βαρύ φορτίο της φροντίδας.

Ο νέος κύκλος του Σχολείου Φροντιστών ξεκινάει την Τρίτη 9 Μαΐου στις 17:30 με τις εισηγήσεις της προέδρου της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών, νευρολόγου – ψυχιάτρου Παρασκευής Σακκά και του καθηγητή Νευρολογίας ΕΚΠΑ Νικόλαου Σκαρμέα. Οι συναντήσεις θα είναι δίωρης διάρκειας και θα φιλοξενηθούν στο Αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης», στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, με απαραίτητη τη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 210-7013271.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ