Aρχίζει στην Ισλανδία η πρώτη εδώ και 20 χρόνια σύνοδος κορυφής του Συμβουλίου της Ευρώπης

Aρχίζει στην Ισλανδία η πρώτη εδώ και 20 χρόνια σύνοδος κορυφής του Συμβουλίου της Ευρώπης

Περίπου 30 ευρωπαίοι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, σήμερα στην Ισλανδία για την πρώτη σύνοδο κορυφής του Συμβουλίου της Ευρώπης σε διάστημα σχεδόν 20 ετών.

Αναμένεται να συμμετάσχουν είναι ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και η ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου μεταβαίνει σήμερα στην Ισλανδία προκειμένου να συμμετάσχει στην 4η Σύνοδο Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης που πραγματοποιείται στο Ρέικιαβικ, 15-17 Μαΐου.

Το Συμβούλιο της Ευρώπης, το οποίο ιδρύθηκε μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, έχει στόχο να προωθήσει τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου και είναι ξεχωριστό από την Ευρωπαϊκή Ένωση, γι’ αυτό στα 46 μέλη του περιλαμβάνονται και χώρες όπως η Βρετανία, η Τουρκία και η Ουκρανία.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, καθώς και παρατηρητές από τον ΟΗΕ και τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) θα συμμετάσχουν επίσης.

 


Σχολιάστε εδώ