Γιάννης Αθηναίου στο “Π”: Τι πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός με τη Μονακό

Γιάννης Αθηναίου στο “Π”: Τι πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός με τη Μονακό

Του
ΓΙΑΝΝΗ ΑΘΗΝΑΙΟΥ
Παίκτη του ΑΣ Καρδίτσας


Θεωρητικά, η Μονακό, την οποία ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την ερχόμενη Παρασκευή στον πρώτο ημιτελικό της Ευρωλίγκας, δεν ταιριάζει στο παιχνίδι του. Τη χαρακτηρίζουν οι πολλές κατοχές και το «ένας εναντίον ενός», σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό, που αρέσκεται σε σετ παιχνίδι.

Και αυτό που κατά τη γνώμη μου πρέπει να κάνει η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι να δώσει έμφαση στην περιφερειακή της άμυνα και στις βοήθειες πάνω σε παίκτες όπως ο Τζέιμς, ο Οκόμπο και ο Λόιντ, που αποτελούν τη γραμμή πυρός των Γάλλων.

Δύσκολα τα προγνωστικά, αφού σε τέτοια ματς τα πάντα μπορούν να συμβούν. Το ματς θα κριθεί φυσικά από την κατάσταση που θα βρεθούν οι αντίπαλοι αλλά και από τον ρυθμό του. Το χαμηλό τέμπο θα βοηθήσει, εννοείται, τον Ολυμπιακό, ενώ οι Γάλλους κυνηγούν το σκορ και γενικότερα ποντάρουν πολλά στην επίθεσή τους.

Πρόκειται για ομάδα αθλητική και γρήγορη, που πιέζει ασφυκτικά, κλέβει μπάλες και επενδύει στο σουτ των περιφερειακών της. Όμως δεν είναι τόσο σκληρή πνευματικά και στέρεη, σταθερή, όπως υπήρξε ο Ολυμπιακός στο μεγαλύτερο στάδιο της περιόδου. Μπορεί μεσούσης της περιόδου να έχασε και τα δύο μεταξύ τους παιχνίδια, αλλά το Final 4 αποτελεί ολότελα διαφορετική διοργάνωση, με άλλες απαιτήσεις και συνθήκες. Σύμφωνοι, οι κύριοι μοχλοί της Μονακό δείχνουν να λειτουργούν άψογα, αλλά ο δυνατός και συγκεντρωμένος Ολυμπιακός είναι σε θέση να πάρει αυτό που θέλει.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: sportsroom.gr


Σχολιάστε εδώ