Ευάγγελος Χριστοφόρου στο “Π”: Μόνοι τους και όλοι μας: Τώρα ΚΚΕ!

Ευάγγελος Χριστοφόρου στο “Π”: Μόνοι τους και όλοι μας: Τώρα ΚΚΕ!

Του
ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ
Καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου,
Υποψήφιου Βουλευτή ΚΚΕ Ανατολικής Αττικής


Υπάρχουν μια σειρά λόγοι που η συμπαράταξη με το ΚΚΕ είναι τώρα επιβεβλημένη περισσότερο από ποτέ. Το ΚΚΕ είναι εκείνο το κόμμα που παλεύει για τη σταθερότητα της ζωής και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, σε αντίθεση με την αντιλαϊκή σταθερότητα του νέου υπερμνημονίου της ΕΕ, δηλαδή του Ταμείου Ανάκαμψης, και τη διατήρηση όλων των νόμων που έφεραν τα μεγάλα δεινά που υφιστάμεθα τα τελευταία 15 χρόνια, με ευθύνη των κομμάτων που διακυβέρνησαν τη χώρα.

Αυτόν τον καιρό βλέπουμε τα υπόλοιπα κόμματα στο έδαφος των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να οργανώνουν, να καλλιεργούν, να ετοιμάζουν τη νέα λαίλαπα που έρχεται για τον λαό και τους λαούς της Ευρώπης σε κάθε επίπεδο.

Τι να πρωτοαναφέρει κανείς, τα θέματα της υγείας, της εκπαίδευσης, της οικονομικής κατάστασης, των πλειστηριασμών;

Το ΚΚΕ ζητούσε την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών για την πανδημία και αντί γι’ αυτό εισέπραξε το χρύσωμα των κλινικών και των εταιρειών με ζεστό κρατικό χρήμα, βγαλμένο από την άγρια φοροληστεία του λαού.

Το ΚΚΕ ζητούσε και ζητά τη μείωση των εισφορών στα καύσιμα και τη μείωση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και εισέπραξε ένα μεγαλοπρεπές «όχι» από τα άλλα κόμματα μέσα στη Βουλή.

Το ΚΚΕ ζητούσε και ζητά εκπαίδευση και έρευνα για την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών, για τη βελτιστοποίηση της αγροτικής παραγωγής και του φαρμάκου, μέσα από την έρευνα των πανεπιστημίων και των ερευνητικών κέντρων και αντί γι’ αυτό γινόμαστε μάρτυρες της μαζικής εισαγωγής αγροτικών προϊόντων και των ελλείψεων φαρμάκων, με ταυτόχρονη μηδενική χρηματοδότηση στα ΑΕΙ και ερευνητικά κέντρα.

Ζήσαμε τα Τέμπη και ζούμε καθημερινά και συνεχώς νέα «Τέμπη», μικρά ή μεγάλα, για τα οποία 2,5 εκατομμύρια λαού βγήκαν στους δρόμους απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη τη χώρα και βλέπουμε πώς προσπαθούν να σβήσουν το θέμα, για να ξεχαστούν οι μεγάλες και εγκληματικές ευθύνες όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν για την κατάσταση στον σιδηρόδρομο.

Τι να πούμε για την ενέργεια και το νερό, που από κοινωνικά αγαθά έχουν γίνει ακόμη ένας μηχανισμός κέρδους για τις λιμνάζουσες αποταμιεύσεις της ολιγαρχίας και του κεφαλαίου. Το χρηματιστήριο ενέργειας έχει φτάσει το κόστος της κιλοβατώρας στα ύψη, σε λίγο θα πούμε το νερό νεράκι, και αυτοί, όλοι τους, χειροκροτούν για το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο κοσμάκης δεν μπορεί να βγάλει μισό μήνα με τον μισθό του, δεν μπορεί να αγοράσει για δεύτερη φορά κρέας μέσα στην βδομάδα και αυτοί χαίρονται για την αύξηση των κερδών των επιχειρήσεων, που συμμετέχουν μόνο κατά 5% στον κρατικό κορβανά, ενώ οι εργαζόμενοι κατά 95%. Αυτές οι αλήθειες έρχονται από τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, που δηλώνουν με πλήρη σαφήνεια ότι οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που πληρώνουν τις τράπεζες, τις ιδιωτικές κλινικές, τα διαφυγόντα κέρδη, τα όπλα και τις πολεμικές μηχανές που αγοράζουμε, που η καταλληλότερη χρήση τους για επιχειρησιακή δράση είναι πολύ έξω από τα σύνορα της χώρας, αντί να χρησιμοποιήσουμε το πλούσιο επιστημονικό και ερευνητικό δυναμικό της χώρας για να δώσει τεχνολογικές λύσεις σε όλα αυτά τα θέματα.

Η χώρα μας είναι γεμάτη από αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις, που προετοιμάζονται για μια ακόμη μεγαλύτερη αντιπαράθεση στο μέτωπο ΝΑΤΟ – Ρωσίας, που μόνο δεινά έρχεται να προσθέσει στους λαούς της Ευρώπης, όπως και έκανε τον χρόνο που πέρασε. Πολεμικό υλικό και πολεμοφόδια μεταφέρονται από τα νησιά μας και την ηπειρωτική χώρα στην Ουκρανία, μειώνοντας έτσι και τη δυνατότητα απάντησης στις ορέξεις των γειτόνων. Μάλιστα, τις τελευταίες μέρες γίναμε μάρτυρες της απόφασης της ΕΕ για τη μετατροπή της ευρωπαϊκής βιομηχανίας σε πολεμική βιομηχανία, ανακοινώνοντας μια νέα, ξέφρενη κούρσα εξοπλισμών. Όλα αυτά μόνο δεινά μπορούν να φέρουν στον ελληνικό λαό. Ας μην ξεχνάμε την εισβολή στην Κύπρο. Ας μην ξεχνάμε τα σχέδια των αμερικανοΝΑΤΟϊκών για συνδιαχείριση και συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο.

Απέναντι σε όλα αυτά, το ΚΚΕ προτείνει συγκεκριμένες πολιτικές πρακτικές για την απεμπλοκή από τους επικίνδυνους χειρισμούς συμμετοχής στον πόλεμο ΝΑΤΟ – Ρωσίας, στέκεται ενάντια στην απαξίωση και στη συρρίκνωση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, την προσαρμογή της αμυντικής μας βιομηχανίας στους επικίνδυνους για τον λαό και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς. Δεν συμφωνεί με την παραχώρηση κρίσιμων υποδομών, όπως τα Ναυπηγεία της Ελευσίνας, του Σκαραμαγκά και της Σύρου, σε ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα, που τα μετατρέπουν σε ειδικές οικονομικές ζώνες, καταστρατηγώντας τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, και προσαρμόζουν τη λειτουργία τους ώστε να εξυπηρετούν τα οικονομικά και στρατιωτικά συμφέροντα των ΗΠΑ στην περιοχή μας. Έτσι αδυνατίζει η άμυνα της χώρας μας και η δυνατότητα του λαού μας να υπερασπίζεται τα κυριαρχικά του δικαιώματα.

Για αυτά και πολλά άλλα ακόμη, σήμερα επιβάλλεται να στηρίξουμε το ΚΚΕ, λογικά και πολιτικά. Για να υπάρχει η φωνή του εργαζομένου, για να υπάρχει η φωνή ενάντια στη βαρβαρότητα που βιώνουμε. Για να μπορεί το ΚΚΕ να διαδώσει το πρόγραμμά του, με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ