Εκλογές Τουρκία: Γι’ αυτό ο Ερντογάν είναι το φαβορί για το ψηφοδέλτιο της 28ης Μαΐου…

Εκλογές Τουρκία: Γι’ αυτό ο Ερντογάν είναι το φαβορί για το ψηφοδέλτιο της 28ης Μαΐου…

Ο Σινάν Ογκάν χαμογελά δίνοντας τον εαυτό του σε συνεντεύξεις σε εφημερίδες και τηλεόραση, εμφανώς ευχαριστημένος από την ξαφνική δημοτικότητα. Ο υποψήφιος του υπερεθνικιστικού συνασπισμού Ata ήταν η έκπληξη αυτού του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία και οι ψήφοι του θα είναι καθοριστικές στον δεύτερο γύρο της 28ης Μαΐου, στον οποίο ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει καλές πιθανότητες να κερδίσει, σύμφωνα με διάφορους αναλυτές αναφέρει η η La Repubblica.

Η νίκη του προέδρου δεν είναι καθόλου βέβαιη: πιέζεται από τον αμφισβητία και αρχηγό της αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σταμάτησε στο 49,24 τοις εκατό των ψήφων μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης του 100%. Ο νούμερο ένα αμφισβητίας, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, έλαβε αντ’ αυτού το 45,06 τοις εκατό των προτιμήσεων. Ούτε τότε πέρασε το όριο του 50 τοις εκατό που απαιτείται για να κερδίσει τις εκλογές στον πρώτο γύρο. Ο δεύτερος γύρος μεταξύ των δύο διεκδικητών θα διεξαχθεί στις 28 Μαΐου.

Η εφημερίδα της Ρώμης εκτιμά, ότι «στην Τουρκία οι πολίτες φαίνεται να ψήφισαν, κυρίως, βάσει της ιδεολογικής τους ταυτότητας», ενώ ο συγγραφέας Μουσταφά Αϊκόλ συμπληρώνει πως «καμία οικονομική δυσκολία, κανένας σεισμός, δεν απομακρύνει, τελικά, τους ψηφοφόρους από τον “μεγάλο ηγέτη” με τον οποίο ταυτίζονται».


Σχολιάστε εδώ