Κάνουν τα λεφτά τους bitcoin εξαιτίας πολύ υψηλού πληθωρισμού!

Κάνουν τα λεφτά τους bitcoin εξαιτίας πολύ υψηλού πληθωρισμού!

Τούρκοι και Αργεντινοί κάνουν τα λεφτά τους bitcoin, με στόχο την προστασία από τον πολύ υψηλό πληθωρισμό. Η κατοχή κρυπτονομισμάτων στην Τουρκία ανέρχεται σε 27,1% και στην Αργεντινή σε 23,5%, όταν ο παγκόσμιος μέσος όρος δεν ξεπερνά το 11,9%.

♦ Τα ερωτήματα που θέτουν οι ξένοι στην Goldman Sachs για τις ελληνικές τράπεζες αφορούν: 1) τη ρευστότητα, 2) την έκθεση σε εμπορικά ακίνητα, 3) την κεφαλαιακή επάρκεια και 4) την ποιότητα του ενεργητικού.

♦ Η ακρίβεια πλήττει και τα ηλεκτρονικά σούπερ μάρκετ, καθώς οι καταναλωτές περιορίζουν τις αγορές τους, όπως κάνουν και στα φυσικά καταστήματα. Η αύξηση του τζίρου κατά 10% είναι πληθωριστική, δεδομένου ότι η μέση αξία κάθε προϊόντος αυξήθηκε επίσης κατά 10%. Τον Ιανουάριο το μέσο ηλεκτρονικό «καλάθι» περιείχε 33,1 προϊόντα, τον Φεβρουάριο 32,8 και τον Μάρτιο 32,2 προϊόντα.

♦ Τις άμεσες ηλεκτρονικές πληρωμές για ηλεκτρονικές αγορές και μεταφορά χρημάτων προωθούν από κοινού Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Κομισιόν. Το ζητούμενο είναι να καταστούν φθηνότερες για τον καταναλωτή οι συγκεκριμένες πληρωμές και παράλληλα να σπάσει το αμερικανικό ολιγοπώλιο πληρωμών των Mastercard, Visa, PayPal κ.λπ. Οι χρεώσεις είναι υψηλές και κυμαίνονται μεταξύ 1,5% και 3,5% επί του τζίρου.

♦ Ο Νότος στηρίζει την ανάπτυξη της Ευρωζώνης. Μεταρρυθμίσεις και ευρωπαϊκά κονδύλια επιτρέπουν στις τέσσερις χώρες του Νότου (Πορτογαλία, Ιταλία, Ελλάδα και Ισπανία) να επιτυγχάνουν εντυπωσιακές επιδόσεις.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ