Σαν διακοπές ρεύματος

Σαν διακοπές ρεύματος


Συγγραφέας
Άλκηστη Χαλικιά
Εικονογράφηση
Μάρια Μπαχά


Η Άλκηστη Χαλικιά, στο νέο της βιβλίο ξεφεύγει από τη μικρή φόρμα και μας παρουσιάζει μια ιστορία μεγάλου μήκους: Ο Άγγελος, μετακομίζει με τους γονείς του σε ένα ορεινό χωριό μακριά από την πόλη. Εκεί, ανακαλύπτει ένα σχολείο διαφορετικό, εξερευνά τη φύση και κάνει νέους φίλους. Η ζωή στο βουνό είναι κάπως σαν «διακοπές ρεύματος», συναρπαστική!

Την έκδοση εικονογραφεί η Μάρια Μπαχά, και τη συνοδεύει μουσικό CD με δεκατέσσερα τραγούδια σε στίχους της Άλκηστης Χαλικιά, μουσική της Μέλπως Χαλκουτσάκη και του Πέτρου Σταμέλου.

> Φιλική συμμετοχή: Βαγγέλης Γερμανός, Φώτης Σιώτας & «Εκτός τροχιάς».


Το βιβλίο

Όλα αλλάζουν για τον Άγγελο όταν οι γονείς του αποφασίζουν να εγκαταλείψουν την πόλη. Θα αντιμετωπίσει τους φόβους του και θα κάνει φιλίες που δεν είχε φανταστεί. Η ζωή στο βουνό θα είναι σαν διακοπές ρεύματος. Οι πιο ευτυχισμένες μέρες του!

Η θαυμάσια αφήγηση της Άλκηστης Χαλικιά μάς μεταφέρει στον δροσερό, περιπετειώδη και μυστήριο κόσμο της φύσης.

Διαβάστε ένα απόσπασμα του βιβλίου ΕΔΩ


ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΙΣ 15 MAΪOY 2023


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Άλκηστη Χαλικιά σπούδασε Φιλοσοφία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και μετεκπαιδεύτηκε στη Μουσειολογία στο Essex της Μεγάλης Βρετανίας. Από το 1996, σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά σε μουσεία, μνημεία, βιβλιοθήκες, χώρους τέχνης και πολιτισμού.
Από τις εκδόσεις Ίκαρος κυκλοφορούν τα βιβλία της Το κουτί του Σιλάν (2017), Τα παπούτσια των άλλων (2019) και Ένα σχολείο ταρακουνημένο (2021).
Το 2011 απέσπασε το Κρατικό Βραβείο Βιβλίου Γνώσεων για παιδιά, με το βιβλίο της Στο πάρκο με τα ζώα (εκδόσεις Καλειδοσκόπιο).

Λίγα λόγια για την εικονογράφο

H Μάρια Μπαχά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Σπούδασε Ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και Θεατρικό Κοστούμι στο College of Art του Εδιμβούργου. Έχει παρουσιάσει έργα της σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έχει εικονογραφήσει πολλά βιβλία κι έχει σχεδιάσει σκηνικά και κοστούμια για θεατρικές και τηλεοπτικές παραγωγές.
Μεταξύ άλλων, έχει τιμηθεί με το Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης.


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΚΑΡΟΣ

Ηλικία: 7+
Κατηγορία: Παιδικά Βιβλία
ISBN: 978-960-572-570-9


Σχολιάστε εδώ