Πιτσιμπουίνοι: Κάτι βρομάει στου Πίτσου

Πιτσιμπουίνοι: Κάτι βρομάει στου Πίτσου


Συγγραφέας
Ευτυχία Γιαννάκη

Εικονογράφηση
Σοφία Τουλιάτου


Η πέμπτη ιστορία μυστηρίου για λιλιπούτειους αναγνώστες της Ευτυχίας Γιαννάκη, με ήρωες τους Πιτσιμπουίνους και κεντρικό χαρακτήρα, σε ρόλο ντετέκτιβ, τον Μικρό Μπλε.

Η Ευτυχία Γιαννάκη από μικρή άκουγε για τους Πιτσιμπουίνους και το νησί τους. Χρειάστηκε σαράντα χρόνια να λύσει το μεγάλο μυστήριο και να εντοπίσει το Πίτσι Πίτσου. Από τότε περνάει τα καλοκαίρια της στο νότιο άκρο του νησιού, σε μια καλύβα στην παραλία, γράφοντας ιστορίες μυστηρίου για παιδιά και μεγάλους.

Το Πίτσι Πίτσου, το νησί των Πιτσιμπουίνων, είναι το πιο ασφαλές, αλλά και το πιο μυστήριο νησί στον κόσμο. Μα ένα πρωί, γίνεται και το πιο βρομερό. Μια απαίσια μυρωδιά απλώνεται παντού την ώρα του μεγάλου διαγωνισμού μαγειρικής. Έτσι, ο Μικρός Μπλε, ο μοναδικός ντετέκτιβ του νησιού, αναλαμβάνει τη βρομερότερη υπόθεση όλων των εποχών.

Οι υποψίες πολλές, όμως για να λύσουν το μυστήριο και να βρουν τη συνταγή της επιτυχίας, τα Πιτσιμπουίνια πρέπει να δουλέψουν ομαδικά – και φυσικά να χρησιμοποιήσουν τη… μύτη τους!

“Οι Πιτσιμπουίνοι ήταν ένα χαϊδευτικό που η ίδια η μητέρα μου χρησιμοποιούσε για εμένα και τον αδερφό μου. Επιστρέφω και βυθίζομαι, λοιπόν, στον κόσμο των αφηγήσεων της μητέρας μου, στην παιδική λογοτεχνία που διάβαζα, στα κόμικς, στους μικρόκοσμους των παραμυθιών και των μύθων που έκαναν τη φαντασία μου να οργιάζει. Προσπαθώ να θυμηθώ την απόλαυση που μου χάριζαν αυτές οι ιστορίες και αυτή την απόλαυση επιχειρώ να δώσω και στις δικές μου ιστορίες. Η τέρψη των νέων αναγνωστών είναι κεντρικό ζητούμενό μου”.
— Ευτυχία Γιαννάκη


ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΙΣ 15 MAΪOY 2023


Aπόσπασμα Βιβλίου



Διαβάστε όλο το απόσπασμα ΕΔΩ

Έγραψαν για τη σειρά των Πιτσιμπουίνων

«…Η Ευτυχία Γιαννάκη έχει γράψει ένα απολαυστικό… παιδικό αστυνομικό, που θα έλεγα ότι έχει διαβαστεί πολλάκις από τον γιο μου, αν δεν το είχα διαβάσει εγώ κρυφά περισσότερες φορές!!!»
―Κική Τριανταφύλλη, Protagon.gr

«…Η Ευτυχία Γιαννάκη εξασκεί τα παιδιά να ψάχνουν, να ερευνούν, να αναζητούν στοιχεία. Να μη συγκροτούν επιπόλαιες υποθέσεις, ούτε να απαγγέλλουν αστήρικτες, δίχως καμία απόδειξη, κατηγορίες[…]Και πραγματικά φανερώνει πόσο καλά το έχει ψάξει η συγγραφέας αλλά και τη βαθιά γνώση που έχει για τον κόσμο των αστυνομικών μυστηρίων, στον οποίο άλλωστε θητεύει με επιτυχία από χρόνια».
―Απόστολος Πάππος, Elniplex.com

«…Πέρα από το διασκεδαστικό της ανάγνωσης, από το κείμενο διακριτικά ξεπηδούν και άλλες έννοιες που έχει ενδιαφέρον να προσεγγιστούν με τα παιδιά: η ενοχή, που πρέπει να στοιχειοθετείται πάντα με αποδείξεις και ποτέ με υποθέσεις, η αξία της δημιουργικότητας και του πειραματισμού και οι μικρές θυσίες που συχνά απαιτούνται, η αξία της ομαδικότητας και της συνεργασίας».
―Χρυσάνθη Τσιαμπαλή, Ο μαγικός κόσμος του παιδικού βιβλίου


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Ευτυχία Γιαννάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε πληροφορική, μουσική τεχνολογία, επικοινωνία και εργάστηκε στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Τα τελευταία χρόνια συντονίζει εργαστήρια δημιουργικής γραφής.
Έχει εκδώσει, με ψευδώνυμο, το μυθιστόρημα Χάρντκορ (Ωκεανίδα, 2000), που μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο.
Από τις εκδόσεις Ίκαρος κυκλοφορεί η σειρά αστυνομικών μυθιστορημάτων «Η Τριλογία της Αθήνας»: Στο πίσω κάθισμα (2016), Αλκυονίδες μέρες (2017), Πόλη στο φως (2018), τα δύο μέρη της «Τριλογίας του βυθού»: Η νόσος του μικρού θεού (2020), Στη φωλιά του ιππόκαμπου (2021) και η σειρά μυστηρίου για παιδιά Πιτσιμπουίνοι: Τα πρώτα μου μυστήρια.
Μάθετε περισσότερα για την ίδια στο προσωπικό site της www.giannaki.com

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ


Λίγα λόγια για την εικονογράφο

Η Σοφία Τουλιάτου δεν είχε ιδέα για τους Πιτσιμπουίνους μέχρι που συνάντησε την Ευτυχία. Από τότε έχει βάλει στόχο να συναντήσει (και να ζωγραφίσει) και τους ίδιους, έναν έναν, ώστε να μάθουν όλοι την όψη, τις συνήθειες και τις περιπέτειές τους.

Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν:
Μυστήριο στη Λίμνη Λαμπίκο
Εξαφάνιση στο Πίτσι Πίτσου
Το μεγάλο Πιτς Πάρτι
Τα πρώτα μου μυστήρια: Έκρηξη στο Πιτσιτούμπο


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΚΑΡΟΣ

Ηλικία: 3+
Σειρά: Πιτσιμπουίνοι
Κατηγορία: Παιδικά Βιβλία, Πιτσιμπουίνοι
ISBN: 978-960-572-568-6


Σχολιάστε εδώ