Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2023 στο Μουσείο Μπενάκη

Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2023 στο Μουσείο Μπενάκη

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), επιθυμώντας να αναδείξει το ρόλο των Μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, όρισε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων.

Με αφορμή το φετινό θέμα του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2023 «Μουσεία, Αειφορία και Ποιότητα Ζωής» το Μουσείο Μπενάκι μεταμορφώνοει τις αίθουσές του σε εργαστήρι ευεξίας, ενεργοποιώντας την αίσθηση που συνδέεται αμεσότερα με τα συναισθήματα, την αίσθηση της όσφρησης.

Αναλυτικά το Μουσείο αναφέρει:

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ στα κτήρια του Μουσείου Μπενάκη (Μουσείο Ελληνικού Πολιτισμού, Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης, Μουσείο Παιχνιδιών, Πειραιώς 138) στις μόνιμες και τις περιοδικές εκθέσεις.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΩΡΑ ΓΙΑ ΜΟΥΣΕΙΟ! Αρχαία μυστικά περιποίησης και ευεξίας»

Το Τμήμα Εκπαίδευσης του Μουσείου Μπενάκη στο πλαίσιο των προγραμμάτων προσβασιμότητάς του σχεδιάζει συναντήσεις για επισκέπτες με δυσκολίες μνήμης ή άνοια με γενικό τίτλο ΩΡΑ ΓΙΑ ΜΟΥΣΕΙΟ!

Με αφορμή το φετινό θέμα του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2023 «Μουσεία, Αειφορία και Ποιότητα Ζωής» μεταμορφώνουμε τις αίθουσες του Μουσείου σε εργαστήρι ευεξίας, ενεργοποιώντας την αίσθηση που συνδέεται αμεσότερα με τα συναισθήματα, την αίσθηση της όσφρησης.

Τα αρχαία μυροδοχεία από τις συλλογές του Μουσείου, φτιαγμένα από πηλό ή γυαλί, θα «ανοίξουν» μετά από χιλιάδες χρόνια για να ερεθίσουν την οσφρητική μας μνήμη, αναδίνοντας μυρωδιές που ακόμη και σήμερα χρησιμοποιούνται στη φροντίδα της επιδερμίδας και των μαλλιών, συχνά και με θεραπευτικό σκοπό.

Η συνάντηση πραγματοποιείται με την ευγενική συμβολή της Εύας Πάνου, Global Brand Training Senior Director της Apivita.

Πληροφορίες – κρατήσεις ΕΔΩ

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας των Μουσείων, το Μουσείο Μπενάκη, όπως κάθε χρόνο, τιμά έναν πολιτιστικό οργανισμό της ελληνικής περιφέρειας και της Κύπρου για το έργο του στη μελέτη και την ανάδειξη του πολιτισμού. Στη φετινή εκδήλωση ο τιμώμενος πολιτιστικός οργανισμός είναι το Μουσείο Καποδίστρια (23.05.2023, ώρα 19:30 – Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού. Περισσότερα ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ