Χωρίς «βαριά ονόματα» οι λίστες Επικρατείας

Χωρίς «βαριά ονόματα» οι λίστες Επικρατείας

Αν το ψηφοδέλτιο Επικρατείας σε κάθε εκλογική αναμέτρηση αποτελεί τη «βιτρίνα» των κομμάτων, αυτήν τη φορά οι πολίτες πολύ δύσκολα θα σταθούν να δουν με ιδιαίτερη προσοχή. Οι φήμες των προηγούμενων εβδομάδων για «βαριά ονόματα», υ­ποψήφιους-έκπληξη, προσωπικότητες με εκτόπισμα στη κοινωνία κ.ά. αποδείχθηκαν φρούδες και κενές περιεχομένου.

Με άλλα λόγια… πολύ κακό για το σχεδόν τίποτα.

Όλο το προηγούμενο διάστη­μα, από το Μέγαρο Μαξίμου διέρρεαν ότι στη λίστα Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας θα υπάρχουν ισχυρές προσωπικότητες, πρόσωπα από τον χώρο της Κεντροαριστεράς, ενώ ήταν διάχυτη η εντύπωση ότι θα υπήρχαν και υποψήφιοι που το όνομά τους συνδέθηκε με το κίνημα #MeToo. Το τελικό αποτέλεσμα; Στις εκλόγιμες θέσεις δύο γυναίκες καταξιωμένες μεν στο χώρο τους, πλην όμως χωρίς ευρεία αναγνωρισιμότητα. Ακόμη, δύο υπουργοί, οι Θ. Σκυλακάκης και Χρ. Στυλιανίδης, που μπήκαν στο Επικρατείας προκειμένου να διασωθούν πολιτικά. Στον ΣΥΡΙΖΑ, πάλι, μία από τα… ίδια. Στις εκλόγιμες καμιά σπουδαία προσωπικότητα με απήχηση στην κοινωνία, η Π. Τσαπανίδου, «ρουσφέ­τι», γιατί δέχθηκε να αναλάβει εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, και ο διευθυντής του γραφείου του κ. Τσίπρα, ο Μιχ. Καλογήρου.

Η παρουσία της Έλενας Ακρί­τα στο ψηφοδέλτιο δεν ήταν έκπληξη, καθώς την τελευταία διετία έχει αναλάβει άτυπα τον ρόλο του «συνηγόρου» του ΣΥΡΙΖΑ στα κοινωνικά δίκτυα, με αναρτήσεις που σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν προκαλέσει οργή και αγανάκτηση.

Για… άνεμο ανανέωσης κάνουν λόγο από τη Χαριλάου Τρικούπη, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία προσωπικότητα. Τις δύο, δε, εκλόγιμες θέσεις καταλαμβάνουν δύο κομματικά στελέχη και στενοί πολιτικοί φίλοι του Ν. Ανδρουλάκη, ο Δ. Μάντζος και ο Π. Δουδωνής.

Η ίδια πάνω-κάτω κατάσταση ισχύει και στις λίστες Επικρατείας των υπολοίπων κομμάτων.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ