Το ΚΚΕ εκφράζει το σύγχρονο, για να χαμογελάσει η νεολαία και ο λαός μας (video)

Το ΚΚΕ εκφράζει το σύγχρονο, για να χαμογελάσει η νεολαία και ο λαός μας (video)

Κάλεσμα στον λαό να αποτελέσει κριτήριο ψήφου στο ΚΚΕ η στάση του Κόμματος να μη στηρίξει ή ανεχτεί οποιαδήποτε αντιλαϊκή κυβέρνηση προκύψει, απηύθυνε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στο «Action 24».

Αναφερόμενος στο χθεσινό debate των πολιτικών αρχηγών, επισήμανε ότι είχε ενδιαφέρον, αλλά υπογράμμισε το ασφυκτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο διεξήχθη, όπου δεν μπορούσαν να αναπτυχθούν οι απόψεις για να βγάλει συμπεράσματα ο κόσμος.

Σχετικά με τις… «επιθέσεις φιλίας» του Αλ. Τσίπρα προς το ΚΚΕ στο debate, ο Δ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι δεν απευθύνεται στο ΚΚΕ, αλλά στους ψηφοφόρους του γιατί έχει στριμωχτεί, ξέροντας ότι κόσμος που έζησε τη διακυβέρνησή του έχει βγάλει συμπεράσματα, έχει απομακρυνθεί, έχει αποστασιοποιηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, και έχει προσεγγίσει το ΚΚΕ.

Άλλωστε, ο Δ. Κουτσούμπας θύμισε ότι πρώην στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιοι βουλευτές του, είναι τώρα υποψήφιοι του ΚΚΕ, έχουν κάνει το βήμα της συμπόρευσης, ενώ τόνισε πώς είναι πολύ περισσότερος ο κόσμος που έχει συμπορευτεί αυτά τα χρόνια με το ΚΚΕ, μέσα στους αγώνες, στα σωματεία, τους συλλόγους, στις κινητοποιήσεις και βλέπει στο ΚΚΕ τη συνέπεια, την εντιμότητα, τη σταθερότητα και ότι εκφράζει το σύγχρονο, για να μπορεί να χαμογελάσει λίγο η νεολαία, να χαμογελάσει ο λαός, να ανοίξει ένας άλλος δρόμος για ριζικές αλλαγές.

Απαντώντας στις προτάσεις περί συνεργασίας ή ανοχής, ξεκαθάρισε για ακόμα μια φορά ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να ανεχτεί οποιαδήποτε αντιλαϊκή κυβέρνηση προκύψει, ανεξαρτήτως σύνθεσης.

Όπως είπε, τα καλάθια και τα pass δεν είναι πρόγραμμα φιλολαϊκής διακυβέρνησης, ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι δεν μιλάει για την Υγεία και την Παιδεία, την πολεμική εμπλοκή της χώρας στην Ουκρανία και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, δεν λέει για τα άμεσα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης που θα πληρώσει πάλι ο ελληνικός λαός.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, όποιος λέει ότι συμφωνεί με τη δημοσιονομική εξισορρόπηση, σημαίνει ότι ακόμα και αν δώσει μια μικρή αύξηση στους μισθούς, θα τα κόψει από κάπου αλλού, από επιδόματα ή από αύξηση της φορολογίας στον λαό. Αντίθετα, πρόοδος, είπε, είναι να καταργηθεί το χρηματιστήριο ενέργειας, να αξιοποιηθούν όλες οι διαθέσιμες πηγές ενέργειας.

Όσον αφορά στις επενδύσεις και την ανάπτυξη, ο Δ. Κουτσούμπας ξεκαθάρισε ότι δεν γίνεται να κερδίζουν και το κεφάλαιο και ο λαός. Γιατί τα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης, όπου θα δώσει ζεστό χρήμα στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, θα τα πληρώσει ξανά ο λαός. Ενώ έφερε το παράδειγμα του Τουρισμού όπου πάει συνεχώς προς το χειρότερο η κατάσταση των εργαζομένων, παρά τις τεράστιες επενδύσεις και τα τεράστια κέρδη. Άρα, επισήμανε ότι η ανάπτυξη και οι επενδύσεις έχουν ταξικό πρόσημο και δεν ωφελούν τους εργαζόμενους.

Μιλώντας για τα ελληνοτουρκικά, σημείωσε ότι η τουρκική αστική τάξη με κάθε πρόεδρο έχει συνέπεια στην εξωτερική πολιτική, όπως φαίνεται από τα ζητήματα της «Γαλάζιας Πατρίδας» και των αμφισβητήσεων, ενώ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με το τι θα περιλαμβάνει το συνυποσχετικό που αναμένεται να υπογράψουν οι δύο χώρες για να πάνε στη Χάγη. «Ανησυχούμε ότι θα έχει επώδυνους όρους για τα κυριαρχικά δικαιώματα του λαού μας», είπε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και δεν απέκλεισε θερμό επεισόδιο, ως την άλλη όψη του νομίσματος των διαπραγματεύσεων που έχουν ξεκινήσει με ευρωατλαντική ομπρέλα, για να αποσπάσουν την Τουρκία από τα χέρια της Ρωσίας.

Επιπλέον, ο Δ. Κουτσούμπας ανέδειξε το τεράστιο πρόβλημα της στέγης, όπου πολλοί νέοι δεν μπορούν να βρουν σπίτι, να κάνουν οικογένεια. Τόνισε την ανάγκη να επανασυσταθεί ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας, με επιστημονικό κατασκευαστικό πρόγραμμα κρατικό να μπορέσουν να έχουν οι νέοι φτηνή στέγη.

Κλείνοντας, κάλεσε τους νέους να σκεφτούν ότι δεν μπορούν να τους εξαγοράσουν την ψήφο, το παρόν και το μέλλον με ένα pass που τους προσφέρουν.

Πηγή: 902.gr

Σχολιάστε εδώ