Η Άγκυρα διατηρεί δύο παράνομα εμπάργκο σε πλοία με σημαία ενός ευρωπαϊκού κράτους

Η Άγκυρα διατηρεί δύο παράνομα εμπάργκο σε πλοία με σημαία ενός ευρωπαϊκού κράτους

–Μνημείο παραλογισμού και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας!

Eπανέρχεται συχνά στην επικαιρότητα η στάση της Αθήνας μετά τη συμφωνία Δένδια – Τσαβούσογλου για την αμοιβαία στήριξη των δύο χωρών στην υποψηφιότητα της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και την τουρκική υποψηφιότητα για τη θέση του ΓΓ του ΙΜΟ.

Δυστυχώς, η επιχειρηματολογία ότι είναι σημαντική η στήριξη της Τουρκίας στην Ελλάδα όσον αφορά το ΣΑ, όταν είναι γνωστές οι θέσεις μας για το διεθνές δίκαιο και τη διεθνή νομιμότητα, και συνεπώς έτσι δεσμεύεται με την ψήφο της η Τουρκία σε αυτά, αποτελεί μνημείο παραλογισμού και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας.

Γιατί είναι προφανές ότι η Τουρκία δεν έχει να φοβηθεί, ούτε δεσμεύεται σε τίποτε επειδή η Ελλάδα για δύο χρόνια θα είναι ένα από τα δέκα μη μόνιμα μέλη του ΣΑ, όπου εκεί, εξάλλου, κάνουν κουμάντο τα πέντε μόνιμα μέλη.

Αντιθέτως, η στήριξη του τούρκου υποψηφίου για τη θέση του ΓΓ του ΙΜΟ αποτελεί σημαντική υποχώρηση από θέσεις αρχής, καθώς η Τουρκία όχι μόνο αμφισβητεί τις ελληνικές ζώνες έρευνας και διάσωσης, για τις οποίες είναι υπεύθυνος ο διεθνής οργανισμός, αλλά, κυρίως, διατηρεί δύο παράνομα εμπάργκο σε πλοία με σημαία ενός ευρωπαϊκού κράτους, της Κυπριακής Δημοκρατίας…

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ