Google: Ποιές είναι οι νέες αλλαγές στον τρόπο αναζήτησης (video)

Google: Ποιές είναι οι νέες αλλαγές στον τρόπο αναζήτησης (video)

Το Google (GOOGL.O) της Alphabet Inc παρουσίασε την Τετάρτη ένα ενημερωμένο προϊόν βασικής αναζήτησης που ενσωματώνει περισσότερη τεχνητή νοημοσύνη στις απαντήσεις της, καθώς η εταιρεία προσπαθεί να διώξει τις αμφιβολίες ότι χάνει έδαφος από την αναζήτηση Bing με υποστήριξη OpenAI της Microsoft Corp (MSFT.O).

Η Google έχει ήδη ένα Bard chatbot που ανταγωνίζεται το ChatGPT, το chatbot από το OpenAI που έχει δημιουργήσει τεράστιο ενθουσιασμό στους χρήστες με τις ανθρώπινες απαντήσεις του.

Με τη βελτιωμένη αναζήτηση που ονομάζεται Search Generative Experience, η αρχική σελίδα της Google εξακολουθεί να μοιάζει και να λειτουργεί όπως η γνωστή γραμμή αναζήτησης.

SO WHEN DO YOU GOOGLE AND WHEN DO YOU BARD?

Το Bard είναι ένα chatbot με μια περσόνα που μπορεί να κρατήσει ανθρώπινες συνομιλίες και προορίζεται να χρησιμοποιηθεί για δημιουργική συνεργασία, για παράδειγμα, για τη δημιουργία κώδικα λογισμικού ή τη σύνταξη λεζάντας για μια φωτογραφία.

Η διαφορά έγκειται στις απαντήσεις: εάν η νέα Google εντοπίσει ότι η γενετική τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να απαντήσει σε ένα ερώτημα, στην κορυφή της σελίδας αποτελεσμάτων θα εμφανιστεί η απόκριση που δημιουργήθηκε από την τεχνητή νοημοσύνη. Οι παραδοσιακοί σύνδεσμοι προς τον Ιστό θα παραμείνουν παρακάτω.

Για παράδειγμα, μια αναζήτηση για τον όρο “καιρός Σαν Φρανσίσκο” θα κατευθύνει ως συνήθως έναν χρήστη σε μια πρόβλεψη οκτώ ημερών, ενώ μια ερώτηση που ρωτά τι ρούχα να φορέσει στην πόλη της Καλιφόρνια προκαλεί μια μακρά απάντηση που δημιουργείται από την τεχνητή νοημοσύνη, σύμφωνα με μια επίδειξη που έγινε για το Reuters. νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

«Θα πρέπει να φέρετε στρώσεις, όπως ένα κοντομάνικο πουκάμισο και ένα ελαφρύ πουλόβερ ή σακάκι για την ημέρα», ανέφερε το αποτέλεσμα, συμπεριλαμβανομένων συνδέσμων σε ιστότοπους όπου συγκέντρωσε τέτοιες συμβουλές.

Οι χρήστες θα μπορούν επίσης να εισέλθουν σε μια ολοκαίνουργια “λειτουργία συνομιλίας”, η οποία παρόμοια με το Bard και το ChatGPT θυμάται τις προηγούμενες ερωτήσεις του χρήστη, ώστε οι χρήστες να μπορούν να ρωτούν πιο εύκολα τη συνέχεια.

Με πληροφορίες απο το Reuters

Σχολιάστε εδώ