Τζορτζ Σκάνγκος: Έχω 34 εξαδέλφια!

Τζορτζ Σκάνγκος: Έχω 34 εξαδέλφια!

[Εξομολογήσεις]

-Είμαστε μεγάλη οικογένεια και πολύ δεμένη

«Στη Μονεμβασιά από τον πατέρα μου και στους Δελφούς από τη μητέρα μου φτάνουν οι ρίζες μου.

Οι παππούδες και οι γιαγιάδες μου μετανάστευσαν στις ΗΠΑ στα χρόνια του Μεσοπολέμου. Προέρχονταν από πάμφτωχες οικογένειες και οι τέσσερις. Πολλές φορές σκέφτομαι πόσο διαφορετική θα ήταν η ζωή μου αν είχα γεννηθεί κι εγώ σε ένα τέτοιο περιβάλλον.

Είμαστε μεγάλη οικογένεια και πολύ δεμένη. Έχω 34 εξαδέλφια! Ένας από τους δέκα αδελφούς του πατέρα μου ζει σε ένα χωριό της Πελοποννήσου και τον επισκέπτομαι όποτε μου δίνεται η ευκαιρία.

Μεγάλωσα στην ελληνική συνοικία της Λιν, στη Μασαχουσέτη. Μέχρι που πήγα στο σχολείο μιλούσα μόνο ελληνικά. Με τα χρόνια, όμως, δυστυχώς η σχέση μου με τη γλώσσα μας ατόνησε. Είναι κάτι για το οποίο μετανιώνω. Ο πατέρας μου ήταν πολύ έξυπνος και, μολονότι δεν είχε κάποιο πτυχίο, δούλευε ως λογιστής.

Η ευφυΐα και οι ικανότητές του ήταν πάντα σε αναντιστοιχία με τις θέσεις εργασίας που έβρισκε και με τα χρήματα που κέρδιζε, λόγω του ότι δεν διέθετε τυπικά προσόντα.

Ίσως γι’ αυτό ήθελε διακαώς η αδελφή μου κι εγώ να σπουδάσουμε. Η μητέρα μου ήταν νοικοκυρά, αφοσιωμένη στην ανατροφή μας».

Υπογραφή: Τζορτζ Σκάνγκος, Ιδρυτής της Εταιρείας Vir Biotechnology


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

 


Σχολιάστε εδώ