Αγγελόπουλοι: «Να πάμε μέχρι τέλους!» (video)

Αγγελόπουλοι: «Να πάμε μέχρι τέλους!» (video)

Ο Ολυμπιακός θα δώσει το «παρών» σε ένα ακόμη μεγάλο ευρωπαϊκό ραντεβού και ο στόχος δεν είναι άλλος, όπως τόνισαν και οι Πρόεδροι, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, από την κατάκτηση του τίτλου.

«Έχει ιδιαίτερη σημασία το γεγονός ότι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πάμε να διεκδικήσουμε την Ευρωλίγκα. Νιώθουμε περηφάνια και χαρά για αυτή την ομάδα», τόνισε ο κ.Παναγιώτης Αγγελόπουλος.

Από την πλευρά του, ο κ.Γιώργος Αγγελόπουλος, υποστήριξε: «Νομίζω πως δεύτερη συνεχόμενη χρονιά συμμετοχή σε φάιναλ φορ από ελληνική ομάδα έχει να γίνει δέκα χρόνια, από τότε που το είχαμε κάνει εμείς. Είναι κάτι πολύ σημαντικό, πολύ δύσκολο και σπάνιο. Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα. Πέρυσι ‘αγγίξαμε’ τον τελικό, όμως, δεν ήρθε τελικά. Ελπίζω φέτος να πάμε μέχρι τέλους!».

Σε ερώτηση για το αν θα ακολουθήσουν κι άλλες όμορφες στιγμές, απάντησαν:

Π.Αγγελόπουλος: «Τα άλλα ωραία πράγματα είναι την ερχόμενη εβδομάδα σε πρώτη φάση. Εκεί στοχεύουμε τώρα. Η ομάδα έχει συνέχεια. Είναι το 8ο φάιναλ φορ επί των ημερών μας, είναι το 6ο από το 2012…».

Γ. Αγγελόπουλος: «Θεωρώ πως το πιο σημαντικό είναι η διάρκεια σε όλη αυτή την περίοδο, τα τόσα πολλά φάιναλ φορ και οι κατακτήσεις τίτλων. Όπως έχουμε πει και παλιά, ο Ολυμπιακός είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Παίζει με έναν προϋπολογισμό δύο και τρεις φορές χαμηλότερο από όλες τις άλλες ευρωπαϊκές ομάδες του top8 και καταφέρνουμε να είμαστε στην κορυφή. Νομίζω πως αυτό είναι ένα συγκλονιστικό επίτευγμα και είμαστε περήφανοι».

Οι Πρόεδροι πίστεψαν την ομάδα και το υλικό της πολύ νωρίτερα και απόδειξη για αυτό αποτελούν οι πρόωες ανανεώσεις των Βεζένκοφ, Γουόκαπ και ΜακΚίσικ. Πάνω σε αυτό, είπαν:

Π.Αγγελόπουλος: «Την ομάδα την πιστεύουμε. Τα τελευταία δύο χρόνια, πέρυσι βγήκαμε δεύτεροι στην κανονική περίοδο, φέτος πρώτοι. Ο κορμός πρέπει να μείνει ο ίδιος για να συνεχίσουμε στην ελίτ της Ευρώπης. Αυτός είναι ο στόχος».

Γ. Αγγελόπουλος: «Πιστεύουμε την ομάδα και θέλουμε να μείνει ίδια. Έχουμε κάνει το παν για αυτό και θα κάνουμε το παν».

Για την Φενέρ και την διαφορά στα μπάτζετ των δύο ομάδων, σχολίασαν:

Π.Αγγελόπουλος: «Οι διαφορές στο μπάτζετ υπάρχουν. Η Φενέρ δεν ήταν μια ομάδα για να τερματίσει 8ή. Ήταν μια ομάδα πρώτη για μεγάλο διάστημα στην αρχή της σεζόν. Δεν ήταν ο τυπικός 8ος. Έγινε μια τιτανομαχία σε αυτή τη σειρά, όπως και πέρυσι με την Μονακό. Όμως, η Φενέρ έχει άλλο ειδικό βάρος.Η Μονακό ήταν μια ομάδα καινούργια, η Φενέρ έχει πάρει ευρωπαϊκούς τίτλους, χάσαμε στον τελικό του 2017 στην έδρα τους, όμως, σήμερα το 5ο ματς ήταν στη δική μας έδρα».

Γ. Αγγελόπουλος: «Έχουμε πολύ μεγάλο σεβασμό για την Φενέρ. Η σειρά ήταν συγκλονιστική. Νομίζω πως είναι η πιο ανταγωνιστική Ευρωλίγκα όλων των εποχών, οπότε οι νίκες και τα επιτεύγματα έχουν ακόμη μεγαλύτερη αξία. Συγχαρητήρια στην Φενέρ για την πορεία της».

Ερωτηθείς ποια έκφραση προτιμούν, «πεινασμένα σκυλιά ή συμφωνική ορχήστρα», απάντησαν:

Π. Αγγελόπουλος: «Εγώ προτιμώ το πεινασμένα σκυλιά!».

Γ.Αγγελόπουλος: «Είμαστε μια ομάδα που αξίζει την κορυφή. Περάσαμε πολλά, γίνανε πολλά και υπέρχει τρομακτική δίψα».

Για το αν τους φοβίζει το γεγονός πως ποτέ ομάδα που έχει τερματίσει πρώτη στην κανονική διάρκεια δεν έχει καταφέρει να σηκώσει κούπα, ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, ξεκαθάρισε: «Όχι δεν μας φοβίζει. Πέρυσι χάσαμε στο ένα δευτερόλεπτο από την κορυφαία ομάδα των τελευταίων ετών, την Εφές. Φέτος τι να μας φοβίζει; Περιμένουμε αύριο να μάθουμε τον αντίπαλό μας στα ημιτελικά».

Σε ερωτηση αναφορικά με το αν θεωρούν την τελευταία διετία ως την πιο επιβλητική του Ολυμπιακόυ, είπαν:

Π.Αγγελόπουλος: «Αντικειμενικά είναι η πιο επιβλητική διετία. Και το 2012-13 πήραμε back to back Ευρωλίγκες, αλλά κατά τη διάρκεια της χρονιάς δεν ήμασταν φαβορί και βέβαια δεν ήταν έτσι η Ευρωλίγκα. Τα τελευταία δύο χρόνια με 34 αγώνες, που ο τελευταίος μπορεί να κερδίσει τον πρώτο, είναι τιτανομαχία δεν είναι απλό πρωτάθλημα».

Γ. Αγγελόπουλος: «Φέτος είναι άλλη χρονιά, άλλες ομάδες. Ξέρει η ομάδα τι πρέπει να κάνει. Είναι όλοι πεισμωμένοι, το θέλουν όλοι, το αξίζουμε, το έχουμε δείξει όλη τη σεζόν ότι παίζουμε το καλύτερο μπάσκετ. Μας έχουν αποθεώσει και το έχουν παραδεχθεί όλοι οι αντίπαλοι προπονητές και παίκτες. Δεν νομίζω ότι έχει ξαναγίνει αυτό. Δεν ξέρω τι θα γίνει στο Κάουνας και αν θα τα καταφέρουμε, αλλά η αποδοχή που έχει η ομάδα μας, είναι κάτι συγκλονιστικό».

Όταν τους ζητήθηκαν προγνωστικά ή έστω προτίμηση για τον αντίπαλό στον ημιτελικό, είπαν:

Π.Αγγελόπουλος: «Ούτε προβλέπω, ούτε προτιμώ. Θα πάμε να κερδίσουμε τον ημιτελικό».

Γ.Αγγελόπουλος: «Δεν έχει σημασία. Σήμερα είναι μέρα χαράς».

Τέλος, για το αν υπάρχει κάποιο μέλος στην ομάδα για το οποίο σκέφτονται πως όντως άξιζει που βρίσκεται στον Ολυμπιακό, τόνισαν:

Π.Αγγελόπουλος: «Είναι ομάδα. Όλοι αξίζουν. Είμαστε δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Νομίζω πως οι οκτώ στους δώδεκα ήταν και πέρυσι στο φάιναλ φορ. Μπλακ, Πίτερς, Μπολομπόι και Κάνααν δεν ήταν. Άρα όλοι αξίζουν. Για παράδειγμα ο Κάνααν έμεινε εκτός τελικών Α1 και δίνει και την ψυχή του και παίζει άμυνα που δεν περίμενε κανείς να παίξει. Όλοι αξίζουν να είναι στον Ολυμπιακό».

Γ. Αγγελόπουλος: «Θα πάμε στο τέλος της χρονιάς και εκεί μπορούμε να κάνουμε αποτίμηση και αξιολόγηση. Τώρα δεν έχουμε τελειώσει ακόμα».


Σχολιάστε εδώ