ΑΕΚ: Ρεκόρ εκτός έδρας νικών για την Ένωση – Αλμέϊδα: Αυτό το γκρουπ έχει αποδείξει ότι πνευματικά είναι πολύ δυνατό

ΑΕΚ: Ρεκόρ εκτός έδρας νικών για την Ένωση – Αλμέϊδα: Αυτό το γκρουπ έχει αποδείξει ότι πνευματικά είναι πολύ δυνατό

Η ΑΕΚ επέστρεψε στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος, παίζοντας το πιο ελκυστικό – θεαματικό ποδόσφαιρο στο μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς και δικαιώθηκε.

Όλα δείχνουν πως την ερχόμενη Κυριακή στην Νέα Φιλαδέλφεια θα ζήσουμε ένα ποδοσφαιρικό υπερθέαμα. Ο φίλαθλος κόσμος της μπάλας και κυρίως οι “ΑΕΚτζήδες” θα βιώσουν συγκλονιστικές στιγμές και τούτη τη φορά στο νέο χτισμένο παλάτι της ΑΕΚ, τον ναό των Ενωσιτών.

Και αυτό το έδειξαν οι πανηγυρισμοί, μετά τη λήξη των αγώνων, όπου περισσότεροι από 10.000 φίλοι της ΑΕΚ συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του αετού για να γιορτάσουν.
Φέτος η ιστορία της ΑΕΚ μας δείχνει πως καμία ομάδα στον αθλητισμό δεν μπορεί να πρωταγωνιστεί χωρίς να εχει την έδρα της…

Η Ένωση απέκτησε γήπεδο, στολίδι, έφερε ξανά τον κόσμο στη μαγεία του ποδοσφαίρου και συγκίνησε με τον θεαματικό τρόπο που αγωνίστηκε και πάλεψε με ένα προπονητή “διαμάντι” και μια διοίκηση γροθιά.

Όταν ο προπονητής δηλώνει “Ευλογημένος που ήρθα σε αυτή την ομάδα” και πως απολαμβάνει αυτές τις στιγμές! Συγκεκριμένα ο «Πελάδο» είπε: «όταν βλέπω τον κόσμο της ΑΕΚ, όχι μόνο απόψε αλλά όλη τη σεζόν, να χαίρεται. Νιώθω ευλογημένος που ήρθα σε αυτή την ομάδα και ο κόσμος μάς έχει μεταδώσει την ενέργειά του σε όλα τα παιχνίδια. Αυτό που επιθυμώ είναι να φτάσει η Κυριακή, να κερδίσουμε και να το γιορτάσουμε όλοι μαζί. Απομένει ένα ακόμη παιχνίδι».

Αλμέϊδα: Αυτό το γκρουπ έχει αποδείξει ότι πνευματικά είναι πολύ δυνατό

Και πρόσθεσε με νόημα: «Αυτό το γκρουπ έχει αποδείξει ότι πνευματικά είναι πολύ δυνατό. Η φετινή σεζόν μέχρι και σήμερα είναι πολύ καλή, πιστεύω πως μπορούμε να ζήσουμε το παρόν με χαρά αλλά και με ηρεμία, γιατί μας απομένει ένα ακόμη παιχνίδι. Η διαφορά είναι πως πλέον εξαρτάται από μας». διότι κακά τα ψέμματα… δεν μπορεί πάντα ενα σχήμα να εχει τις ιδιες αποδόσεις στο γηπεδό. Το φετιννό είναι αγκαλία με το πρωτάθλημα.

Για την ιστορία…

Η ΑΕΚ επικράτησε για 12η φορά μακριά από την έδρα της στο φετινό πρωτάθλημα και κατέγραψε την καλύτερη επίδοση της ιστορίας της.

Μέχρι τώρα, στην κορυφή των επιδόσεων της ήταν οι 11 εκτός έδρας νίκες, τις οποίες είχε σημειώσει τη σεζόν 2007-08, όπου όλες είχαν επιτευχθεί στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και στα τρία ματς των Playoffs η ΑΕΚ δεν κατάφερε να κάνει την 12η.

Αυτή τη σεζόν σημείωσε 8 νίκες μακριά από την έδρα της στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και οι άλλες τέσσερις ήταν στην διαδικασία των Stoiximan Playoffs. Είναι χαρακτηριστικό πως έχει πλέον 13 νίκες εντός έδρας και 12 μακριά από την έδρα της, με ένα ακόμη αγώνα να απομένει στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στη διαδικασία των φετινών Stoiximan Playoffs έχει δύο νίκες στην έδρα της και τέσσερις εκτός.

Η ΑΕΚ έχει καταφέρει να φτάσει τις δέκα νίκες σε ακόμη τέσσερις σεζόν στην ιστορία της Α’ Εθνικής/Super League, αφού το έκανε το 1997-98, το 1993-94, το 1991-92 και το 1978-79 που το έκανε για πρώτη φορά.

Στο “Ελευθέριος Βενιζέλος” βρέθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης ο Δημήτρης Μελισσανίδης για να υποδεχθεί τους παίκτες της ΑΕΚ που είναι αγκαλιά με το πρωτάθλημα Ελλάδας.

Η αποστολή της ΑΕΚ έφτασε στην Αθήνα λίγο πριν τις 3:00 τα ξημερώματα της Τρίτης και ο πρώτος που την υποδέχθηκε ήταν ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ μοίρασε συγχαρητήρια σε παίκτες και μέλη του τεχνικού τιμ, ενώ έκανε μια μεγάλη αγκαλιά τον Ματίας Αλμέιδα.


Σχολιάστε εδώ