Με τα πιο προηγμένα μηχανήματα ακτινοδιάγνωσης εξοπλίζεται το Νοσοκομείο Μεταξά

Με τα πιο προηγμένα μηχανήματα ακτινοδιάγνωσης εξοπλίζεται το Νοσοκομείο Μεταξά

Ιστορική ήταν η περασμένη Πέμπτη για το Νοσοκομείο Μεταξά αλλά και τους χιλιάδες ασθενείς που βρίσκουν καταφύγιο, ανθρώπινη περίθαλψη και σε πάρα πολλές περιπτώσεις γιατρειά σε αυτό.

Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε με τον πλέον επίσημο τρόπο από τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη στον διοικητή του Νοσοκομείου Χαράλαμπο Τουμπέκη, σε ειδική συνάντηση στην οποία μετείχε και η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου, η χρηματοδότηση της αγοράς τριών υπερσύγχρονων μηχανημάτων τα οποία θα απογειώσουν τις δυνατότητες του Μεταξά και θα του δώσουν νέα ώθηση και αναβαθμισμένες προοπτικές στον… πόλεμο που κάνει καθημερινά για την αντιμετώπιση του καρκίνου.

Πρόκειται για δύο γραμμικούς επιταχυντές και έναν αξονικό εξομοιωτή, η συνολική αξία της αγοράς των οποίων φτάνει τα 6 εκατ. ευρώ, τα οποία θα καλυφθούν εξ ολοκλήρου από την Περιφέρεια με κονδύλια του ΕΣΠΑ.

Η οποία Περιφέρεια, όπως είπε ο κ. Πατούλης, είναι πάντα αρωγός σε κάθε προσπάθεια για αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών από τα δημόσια νοσοκομεία και γι’ αυτό δεν θα μπορούσε να μείνει αδιάφορη στο αίτημα του μεγαλύτερου αντικαρκινικού νοσοκομείου της χώρας για ενίσχυση των δομών και των δυνατοτήτων του με μηχανήματα και όργανα που αποτελούν την τελευταία λέξη της αντικαρκινικής τεχνολογίας.

Τα μηχανήματα που θα προμηθευτεί το Μεταξά, σε συνδυασμό με όσα έχουν ήδη εγκατασταθεί και λειτουργούν με απόλυτη επιτυχία και αποτελεσματικότητα τα δύο τελευταία χρόνια, θα το καταστήσουν κορυφαίο στην κατηγορία του και έτοιμο να καταφέρει καίρια πλήγματα κατά της επάρατης νόσου, προς ανακούφιση των χιλιάδων ασθενών που προβλέπουν σε αυτό για να βρουν την υγεία τους.

Εκείνο που θα πρέπει να επισημανθεί είναι το γεγονός ότι για να δρομολογηθεί αυτή η σωτήρια για χιλιάδες ασθενείς διαδικασία δεν αρκούσε η βούληση της Περιφέρειας, η διάθεση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και γενικά η εκπεφρασμένη απόφαση της κυβέρνησης να στηρίξει τη Δημόσια Υγεία.

Καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισε η αποφασιστική διεκδίκηση της προμήθειας των εξαιρετικών αυτών μηχανημάτων από τον διοικητή του νοσοκομείου Χαράλαμπο Τουμπέκη, ο οποίος έκανε τα αδύνατα δυνατά για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του σε ό,τι αφορά τις προμήθειες προηγμένων ιατρικών συστημάτων.

Και, βέβαια, πέτυχε τον στόχο του, γιατί όλα τα μηχανήματα που έχουν πάει μέχρι σήμερα στο Μεταξά λειτουργούν στην εντέλεια, αποδίδουν στον υπερθετικό βαθμό και πραγματικά βοηθάνε.

Οπότε, κάθε αίτημα για ενίσχυση του Μεταξά γίνεται αμέσως δεκτό, γιατί όλοι γνωρίζουν πως ό,τι πηγαίνει εκεί πιάνει τόπο και αξιοποιείται στο έπακρο.

Γι’ αυτό λέμε πως δεν αρκεί μόνο η πολιτική βούληση για να γίνει κάτι σημαντικό, αλλά απαιτείται και η εικόνα που έχει ο φορέας που αιτείται το καθετί.

Και αυτός ακριβώς είναι ο ρόλος των διοικήσεων.

Το Νοσοκομείο Μεταξά λοιπόν δείχνει τον δρόμο. Και είναι όντως ευλογία που βρίσκεται στον Πειραιά.

Γιατί, όπως και να το κάνουμε, μπορεί να φροντίζει ασθενείς απ’ όλη τη χώρα, γιατί είναι εξειδικευμένο στον τομέα του, αλλά εμείς οι Πειραιώτες μια ασφάλεια περισσότερη την αισθανόμαστε.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ