Η Κυπριακή Δικαιοσύνη στέλνει κούρδο αγωνιστή στο στόμα του «λύκου» – Του Γ. Παπαγιαννόπουλου

Η Κυπριακή Δικαιοσύνη στέλνει κούρδο αγωνιστή στο στόμα του «λύκου» – Του Γ. Παπαγιαννόπουλου


Του
ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ
Υποψήφιου Βουλευτή Πολιτικής Πρωτοβουλίας Α’ Αθηνών


Τον είδαν την περασμένη εβδομάδα, να τον ξαναδούν καλά στις 9 Μαΐου οι τρεις δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου, που θα εκδώσουν την απόφασή τους στις 16 του μηνός.

Πριν καταδικάσουν αυτόν τον άνθρωπο όχι μόνο σε άδικη δίκη, μα και σε εξευτελιστική μεταχείριση. Να δουν το καθαρό βλέμμα του και να σκεφτούν αν έχουν απέναντί τους έναν «τρομοκράτη», όπως τον ονομάζουν αυθαίρετα τα τουρκικά ΜΜΕ, που δημιουργούν κλίμα έντασης γύρω από την απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας. Να μη νιώσουν οι Κούρδοι για την Κύπρο όπως ένιωσαν για την Ελλάδα το 1999, με την παράδοση του κούρδου ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Η έκδοση του Κενάν Αγιάς στη Γερμανία και η διαδοχική έκδοσή του στην Τουρκία, όποιος όρος κι αν συνοδεύει την πρωτόδικη απόφαση, είναι μια βουβή έγκριση των γενοκτονικών πολιτικών της Άγκυρας. Στο Κουρδιστάν, στην Κύπρο, στη Ροζάβα, στην Αρμενία. Υπενθυμίζω ότι στις 19/4/2023Τ το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας ενέκρινε αίτημα της Γερμανίας για έκδοση του Κενάν Αγιάς, 49 ετών, κουρδικής καταγωγής, στη Γερμανία (και από κει, εύκολα, στο στόμα του «λύκου» Ερντογάν)! Η κατηγορία είναι πως έχει σχέση / εμπλοκή με τρομοκρατική οργάνωση!

Προφανώς, το Βερολίνο, και μέσω αυτού η Τουρκία, εννοεί το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), το οποίο είναι Απελευθερωτικό Κίνημα των Κούρδων και όχι βέβαια τρομοκρατική οργάνωση.

Ο Αγιάς είχε συλληφθεί στις 15 Μαρτίου στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, στη βάση ενός ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης.

Ο Αγιάς πέρασε 12 χρόνια (1991 – 2003) στις τουρκικές φυλακές, επειδή, όντας μαθητής, συμμετείχε σε διαδηλώσεις για τα δικαιώματα των Κούρδων. Εκεί, στις φυλακές της Τουρκίας, έχασε τον αδερφό του, ο οποίος ξεψύχησε από τα βασανιστήρια. Μετά την αποφυλάκισή του, ίδρυσε μαζί με άλλους Κούρδους την πολιτική οργάνωση Ομαδική Εκπαίδευση Ερευνητών, που πάλευε για τα δικαιώματα των Κούρδων. Μέσω Συρίας έφτασε στην Κύπρο και βρίσκεται στο νησί υπό το καθεστώς διεθνούς προστασίας, αναγνωρισμένος από την Κυπριακή Δημοκρατία ως πολιτικός πρόσφυγας.

Είναι σαφές πως η έκδοση του Αγιάς ικανοποιεί το παιχνίδι της Γερμανίας και της Τουρκίας κατά του κουρδικού απελευθερωτικού αγώνα.

Εάν η απόφαση εκτελεστεί, ο Κενάν Αγιάς απλά «θα εξαφανιστεί». Θα σταλεί στην Τουρκία και θα χαθούν τα ίχνη του. Η Κυπριακή Δημοκρατία, παρά την απόφαση, πρέπει να λειτουργήσει ώστε να σταματήσει αυτήν τη διαδικασία. Ας ελπίσουμε ότι η έφεση θα ανατρέψει την απόφαση. Ο Ελληνισμός δεν αντέχει άλλο άγος α λα Οτσαλάν!


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: ardin-rixi.gr


Σχολιάστε εδώ