Τα του Καίσαρος…

Τα του Καίσαρος…

«Ακραία, χυδαία» και άλλα επίθετα κόσμησαν την τακτική της Τουρκίας να… συμπεριλάβει στα εδάφη της την ελληνική Θράκη και τα νησιά Λέσβος, Χίος, Σάμος, Κως, στο πλαίσιο ενός προεκλογικού σποτ του ΑΚΡ.

Άραγε, ακραίο και χυδαίο είναι το ότι οι γείτονες ακολουθούν ευλαβικά τις θέσεις τους ή το ότι ΜΜΕ του ελληνικού κέντρου συνεχίζουν να αποκαλούν την περιοχή μας «Δυτική Θράκη» στα κείμενά τους;

Διότι, το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας» φαίνεται να το παίζουν στα δάχτυλα. Με τον γεωγραφικό προσανατολισμό συνεχίζουν να έχουν πρόβλημα τα παιδιά.


Όλα μέσα…

Τι πιο… ταιριαστό από τη λύση της «κατοχής» την Ημέρα Εθνικής Κυριαρχίας και Παιδιού – για να μην ξεχνιόμαστε, καθώς, αν το παιδί δεν μάθει από νωρίς τι εστί τουρκική κυριαρχία, τι κάνουμε;

Έτσι, συμπεριέλαβαν όλα τα νησιά (που θυμούνται) του Νοτιοανατολικού Αιγαίου και, φυσικά, τη Θράκη…


Όπως του φανεί…

Αλλά η Αθήνα αντέδρασε στις δηλώσεις Τσαβούσογλου (σ.σ.: Γιατί τα θεσμικά έχουν σημασία, τα άλλα…), με τις οποίες ο τούρκος ΥΠΕΞ επανάφερε την ατζέντα αμφισβήτησης ελληνικών νησιών, υποστηρίζοντας πως «υπάρχουν νησίδες και βραχονησίδες που δικαίως λέμε ότι είναι δικές μας, δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία τους», ενώ παράλληλα δικαιολόγησε και τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.

«Όταν διεκδικούν εναέριο χώρο 10 μιλίων πάνω στα χωρικά ύδατα των 6 μιλίων και τα δικά μας αεροσκάφη εισέρχονται μεταξύ των 4 μιλίων, τα οποία σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο δεν τους ανήκουν, τότε αρχίζουν και μιλάνε για παραβιάσεις.

Επίσης, υπάρχουν νησίδες και βραχονησίδες των οποίων δεν έχει καθοριστεί η κυριότητα. Αναφέρομαι στις Συνθήκες της Λωζάννης του 1923 και των Παρισίων του 1947, οι οποίες δεν καθορίζουν με σαφήνεια την κυριαρχία τους.

Εμείς δικαίως λέμε ότι μας ανήκουν. Η Ελλάδα λέει επίσης ότι είναι “δικές της” και τότε ξεσπάει ένταση», είπε.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Αρναούτης διεμήνυσε στην Άγκυρα ότι η χώρα μας δεν θα επιτρέψει η εσωτερική τουρκική πολιτική αντιπαράθεση να μετατραπεί σε δημόσιο διάλογο μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας.

«Οι θέσεις μας είναι γνωστές. Η διαφορά μας είναι μία. Δεν θα επιτρέψουμε η εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση στην Τουρκία να μετατραπεί σε δημόσιο διάλογο μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας», ανέφερε.


Έλα, ρε παιδιά…

Ενδιαφέρουσα, πάντως, ήταν η τοποθέτηση του Τσαβούσογλου περί… προεκλογικής ενσυναίσθησης (πώς να το πει κανείς;).

«Και εκείνοι έχουν εκλογές μια εβδομάδα μετά από εμάς, και φτάσαμε σε μια συμφωνία να κάτσουμε και πάλι σε ένα πιο ειλικρινές περιβάλλον να συζητήσουμε πώς θα επιλύσουμε αυτά τα προβλήματα.

Αλλά αύριο μπορεί να υπάρξει κάποια ένταση», τόνισε και εξέφρασε την ενόχλησή του, επειδή έλληνες αξιωματούχοι τίμησαν την επέτειο Γενοκτονίας των Αρμενίων.

ΕΛΛΗ ΜΗΤΑΚΙΔΟΥ


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ