Σταύρος Καλαφάτης στο “Π”: Τηρήσαμε κατά γράμμα τη Συμφωνία Αλήθειας

Σταύρος Καλαφάτης στο “Π”: Τηρήσαμε κατά γράμμα τη Συμφωνία Αλήθειας

Του
ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
Υφυπουργού Εσωτερικών Μακεδονίας – Θράκης,
Υποψήφιου Βουλευτή Νέας Δημοκρατίας Α’ Θεσσαλονίκης


Στα τέσσερα χρόνια που πέρασαν βρεθήκαμε αντιμέτωποι με αλλεπάλληλες κρίσεις. Την υβριδική απειλή στον Έβρο, τις τουρκικές προκλήσεις στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, την πανδημία, την ενεργειακή κρίση, την παγκόσμια έκρηξη του πληθωρισμού, την ακρίβεια, που εξακολουθεί να ροκανίζει τα εισοδήματα των πιο αδύναμων.

Βρεθήκαμε μπροστά σε έκτακτες καταστάσεις που απαιτούσαν έκτακτες και συνάμα δύσκολες αποφάσεις. Για τη δημόσια υγεία αλλά και την οικονομία, που στέναζε από τα μέτρα άμυνας στην πανδημία. Και την ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών αλλά και την αντιμετώπιση των τουρκικών απειλών. Αντιμετωπίσαμε τεράστιες δυσκολίες, αλλά τα καταφέραμε καλύτερα από πολλές άλλες χώρες. Εφαρμόσαμε παράλληλα αυστηρή, αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική, ενώ ταυτόχρονα ενισχύσαμε τις Ένοπλες Δυνάμεις μας και αναβαθμίσαμε την αποτρεπτική ικανότητα της πατρίδας μας.

Παρά τις αλλεπάλληλες κρίσεις, δεν εγκαταλείψαμε τίποτα από όσα είπαμε. Συνεχίσαμε τις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες δεσμευτήκαμε. Μειώσαμε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. Κάναμε άλματα στον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους. Δημιουργήσαμε γόνιμο περιβάλλον για νέες επενδύσεις και νέες επιχειρήσεις. Αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό και τις συντάξεις. Βάλαμε τέλος στην ντροπή των εκκρεμών συντάξεων. Κανένας δεν μπορεί να πει ότι αθετήσαμε έστω και μια γραμμή από τη Συμφωνία Αλήθειας που κάναμε με τους πολίτες. Ό,τι είπαμε το κάναμε. Κάποιες φορές κι ακόμα παραπάνω. Κάναμε, όμως, και λάθη. Τα αναγνωρίζουμε και τα ομολογούμε. Δεν διεκδικούμε το αλάθητο. Δεσμευόμαστε, όμως, και εργαζόμαστε για να μην ξαναγίνουν ποτέ.

Τα αποτελέσματα της πολιτικής μας είναι σήμερα μετρημένα και διεθνώς αναγνωρισμένα. Οι εξαγωγές και οι ξένες επενδύσεις αυξάνονται με ρυθμούς που σπάνε κάθε προηγούμενο ρεκόρ. Η ανάπτυξη ξεπέρασε το διπλάσιο του μέσου όρου της Ευρωζώνης. Η ανεργία μειώθηκε επτά ποσοστιαίες μονάδες. Οι νέες θέσεις εργασίας ξεπέρασαν τις 300.000. Η οικονομία μας, έπειτα από αλλεπάλληλες αναβαθμίσεις, είναι τώρα ένα σκαλοπάτι πριν από την επενδυτική βαθμίδα. Η χώρα μας είναι πιο ισχυρή οικονομικά, γεωπολιτικά, στρατιωτικά. Οι Έλληνες, παρά την κούραση των διαδοχικών κρίσεων, μπορούμε να αισιοδοξούμε και να φιλοδοξούμε για την επόμενη μέρα.

Στόχος μας τώρα είναι να διασφαλίσουμε αυτά που πετύχαμε και να χτίσουμε ένα καλύτερο αύριο. Στόχος μας είναι μια Ελλάδα παραγωγική, κοινωνική, δίκαιη, σύγχρονη και κυρίως ισχυρή. Εγγυόμαστε καλύτερες αμοιβές για όλους: Αύξηση του μέσου μισθού πάνω από τα 1.500 ευρώ. Αύξηση κατώτατου μισθού στα 950 ευρώ. Νέο μισθολόγιο και αύξηση μισθών των δημοσίων υπαλλήλων. Δεσμευόμαστε για σύγχρονο αποτελεσματικό κράτος: Με νέα άλματα στον ψηφιακό μετασχηματισμό. Αποφασιστική αντιμετώπιση των παθογενειών που εξακολουθούν σε κάποιες περιπτώσεις να υπονομεύουν τη λειτουργία του δημόσιου τομέα. Αξιολόγηση παντού. Επιτάχυνση στην απονομή της δικαιοσύνης. Δεσμευόμαστε για καλύτερες δωρεάν υπηρεσίες υγείας για όλους: Αύξηση του νοσηλευτικού προσωπικού. Εκσυγχρονισμό νοσοκομείων και κέντρων υγείας. Δωρεάν προσωπικό γιατρό. Προληπτικές εξετάσεις για όλους. Δεσμευόμαστε για νέα έμφαση στο δημογραφικό και την οικογενειακή πολιτική: Με δράσεις εναρμόνισης της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής. Με προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης, της νέας και της νεανικής επιχειρηματικότητας. Με χαμηλότοκα και άτοκα στεγαστικά δάνεια για τη νέα γενιά. Με κάλυψη του ενοικίου για τους πιο αδύναμους από τους νέους μας. Δεσμευόμαστε –και το αποδεικνύουμε στην πράξη– για πολιτικές που κάνουν πιο ισχυρή την πατρίδα μας. Επέκταση του φράχτη στον Έβρο. Αεροσκάφη Rafale, φρεγάτες Belharra, αναβάθμιση των F-16, προμήθεια νέων κορβετών και στη συνέχεια F-35.

Την ίδια στιγμή, ακούμε τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ να μοιράζει υποσχέσεις σαν να φύτεψε λεφτόδεντρα. Ομολόγησαν ήδη ότι σχεδιάζουν νέους φόρους. Έφτασαν όμως στο σημείο να υπόσχονται επιπλέον δαπάνες 83 δισ. Και αυτό, είτε είναι προϊόν αυταπάτης είτε αποβλέπει σε νέα πολιτική απάτη, είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. Διότι, αν γίνονταν κυβέρνηση, θα αρκούσε η εξαγγελία τους για να σύρει τη χώρα σε νέα περιπέτεια. Δεν θα χρειάζονταν ούτε μήνα για να χρεοκοπήσουν και να υποτάξουν τη χώρα σε νέα Μνημόνια. Γι’ αυτό ακριβώς η κάλπη της 21ης Μαΐου είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Σε αυτή θα κριθούν τα πάντα. Τόσο η πρότασή μας για αυτοδύναμη κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για δήθεν προοδευτική κυβέρνηση. Από αυτή θα κριθεί αν η χώρα θα πάρει τον δρόμο που την πάει πιο μπροστά, πιο γρήγορα, πιο ψηλά ή θα υποκύψει στις υποσχέσεις που, εάν ποτέ υλοποιούνταν, θα οδηγούσαν σε νέα Μνημόνια. Αν θα πάρει δρόμο ανοιχτό και στέρεο ή αν θα συρθεί σε ναρκοπέδιο που πάει δεύτερη φορά στη συμφορά.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ