Όλα τα προλαβαίνει…

Όλα τα προλαβαίνει…

Την ελληνική ΕΜΑΚ βράβευσε ο Πρόεδρος Ερντογάν, μεταξύ… λιποθυμίας και ύπνου!

Διότι όλα τα προλαβαίνει ο Πρόεδρος και εκ νέου υποψήφιος Πρόεδρος της γείτονος…

Σε ειδική τελετή στην Άγκυρα, απένειμε τιμητικό μετάλλιο στον εκπρόσωπο της ελληνικής διασωστικής ομάδας, πυραγό Θωμά Κρικέλη, ο οποίος συνοδευόταν από τον έλληνα πρέσβη Χριστόδουλο Λάζαρη.

Ο τούρκος Πρόεδρος απένειμε επίσης στον έλληνα πρέσβη και στην πρεσβεία της Ελλάδας τιμητική πλακέτα, ευχαριστώντας τους για την κρίσιμης σημασίας συμβολή τους στο έργο της διάσωσης.

«Κρατικό Μετάλλιο Εξαιρετικής Θυσίας». Αυτό ήταν το μετάλλιο που έλαβαν εκπρόσωποι εγχώριων και διεθνών οργανώσεων που επιχείρησαν στις περιοχές που επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου, ο οποίος έπληξε περιοχές της Νοτιοανατολικής Τουρκίας και της Βόρειας Συρίας.

Τουλάχιστον για τους Έλληνες, η σημειολογία έχει μια… προοπτική.


Λίγη ξεκούραση

Λίγο… κοιμάται συναντώντας παιδιά, λίγο… λιποθυμά σε τηλεοπτική συνέντευξη, αλλά εκλογές θα κάνει… Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Ωστόσο, ακόμα και ο Ερντογάν δικαιούται μερικές στιγμές ανάπαυλας. Και βγήκε και το είπε από μόνος του, για να κόψει προφανώς την όρεξη σε κάποιους, που… τούς ανοίγει χωρίς λόγο (;).

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω κάθε μέλος του ευγενούς μου έθνους, καθέναν από τους αδερφούς και τις αδερφές μου, που μετέφεραν τις ευχές και τις προσευχές τους για τη μικρή αρρώστια που προέκυψε κατά τη διάρκεια της εκπομπής, λόγω του έντονου ωραρίου μου.

Σήμερα, με συμβουλή των γιατρών, θα ξεκουραστώ στο σπίτι. Δυστυχώς, δεν θα μπορέσουμε να συναντηθούμε σήμερα με τα αδέρφια μου στο Κιρίκαλε, στο Γιόζγκατ και στη Σεβάστεια. Τους παρακαλώ όλους να με συγχωρέσουν.

Στο πρόγραμμα σε Κιρίκαλε, Γιόζγκατ και Σεβάστεια θα μετάσχει, ως εκπρόσωπός μου, ο αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι.

Θεού θέλοντος, από αύριο θα συνεχίσουμε το πρόγραμμά μας. Θα συνεχίσουμε τις εργασίες μας ώστε να φτάσουμε το σεβαστό μας Έθνος στον στόχο του αιώνα της Τουρκίας.

Με αυτήν την αφορμή, εύχομαι σε όλους τους πολίτες μας υγεία και ειρήνη».

Για… αρρωστούλης, πάντως, καλά τα λέει.

ΕΛΛΗ ΜΗΤΑΚΙΔΟΥ


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ