ΤΟ ΑΓΟΡΙ, Ο ΤΥΦΛΟΠΟΝΤΙΚΑΣ, Η ΑΛΕΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΟΓΟ: Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΖΩΝΤΑΝΕΥΕΙ

ΤΟ ΑΓΟΡΙ, Ο ΤΥΦΛΟΠΟΝΤΙΚΑΣ, Η ΑΛΕΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΟΓΟ: Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΖΩΝΤΑΝΕΥΕΙ


Δημιουργός
Charlie Mackesy


Το best seller βιβλίο του Charlie Mackesy, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος και αγαπήθηκε από το ελληνικό και παγκόσμιο αναγνωστικό κοινό, αποτέλεσε την αφορμή για την ομώνυμη ταινία κινουμένων σχεδίων, η οποία βραβεύτηκε με Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων Μικρού Μήκους τον Μάρτιο του 2023.

Μέσα από την ονειρεμένη και πολύχρωμη εικονογράφηση, οι ήρωες που γνωρίσαμε στο πρώτο βιβλίο, τώρα ζωντανεύουν και μας καλούν να τους ακολουθήσουμε στην καινούρια τους ιστορία. Ένα τρυφερό παραμύθι, γεμάτο συγκίνηση, ελπίδα και χαρά που θα μαγέψει μικρούς και μεγάλους αναγνώστες!+

«Παντού μπορείς να νιώσεις σαν στο σπίτι σου, σωστά;»
Μαζί με κάποιους φίλους φτιάξαμε μια ταινία που μιλάει για ένα αγόρι, έναν τυφλοπόντικα, μια αλεπού κι ένα άλογο – για το ταξίδι που έκαναν όλοι μαζί για να βοηθήσουν το αγόρι να βρει το σπιτικό του. Αυτό είναι το βιβλίο της ταινίας, ελπίζω να σου δώσει θάρρος και να σε κάνει να νιώσεις πως σε αγαπούν.
— Charlie Mackesy


ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΙΣ 8 MAΪOY 2023


Λίγα λόγια για τον δημιουργό

Ο καλλιτέχνης Charlie Mackesy υπήρξε σκιτσογράφος για το περιοδικό The Spectator και εικονογράφος για το Oxford University Press. Έχει συνεργαστεί με τον Richard Curtis για τον οργανισμό Comic Relief και με τον Nelson Mandela σε ένα πρότζεκτ λιθογραφίας με τίτλο The Unity Series. Έχει εργαστεί ως ζωγράφος και έχει εκθέσει πίνακες στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη. Τα μπρούτζινα γλυπτά του έχουν εκτεθεί σε διάφορους δημόσιους χώρους στο Λονδίνο.
Η πρώτη του έκθεση για το βιβλίο Το Αγόρι, ο Τυφλοπόντικας, η Αλεπού και το Άλογο, που κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος, πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο τον Νοέμβριο 2018. Ακολουθήστε τον Charlie στο Instagram @charliemackesy


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Κατηγορία:
ISBN: 978-960-484-895-9


Σχολιάστε εδώ