«ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ»: Στο Μαρούσι των… γαστρονομικών εκπλήξεων

«ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ»: Στο Μαρούσι των… γαστρονομικών εκπλήξεων

Αυτή την Κυριακή 7 Μαΐου στις 17.45 ο Δημήτρης Σκαρμούτσος επισκέπτεται το Μαρούσι, μια περιοχή στην οποία πάντα υπάρχει μια γαστρονομική γωνιά να ανακαλύψεις.


Δείτε το επεισόδιο ΕΔΩ

Δείτε όλα τα επεισόδια ΕΔΩ


Αυτή την Κυριακή 7 Μαΐου στις 17.45 ο Δημήτρης Σκαρμούτσος επισκέπτεται το Μαρούσι, μια περιοχή στην οποία πάντα υπάρχει μια γαστρονομική γωνιά να ανακαλύψεις.

Η περιήγηση ξεκινάει παραδοσιακά, από την γνωστή ταβέρνα «Ψαρόνεφρι». Το όνομα δεν είναι καθόλου τυχαίο καθώς αυτό ήταν για πολλά χρόνια και το βασικό υλικό του καταλόγου. Οι θαμώνες αποφάσισαν πως το μαγαζί θα λέγεται ψαρονέφρι και οι ιδιοκτήτες δεν είχαν πάρα να εγγυηθούν πως κάθε μέρα θα σερβίρουν εκεί το καλύτερο ψαρονέφρι των βορείων προαστίων.

Ο Δημήτρης θα κάνει μια γρήγορη βόλτα από το νέο κατάστημα ΙΚΕΑ στο The Mall Athens, για να προμηθευθεί τα υλικά της επόμενης συνταγής που θα μαγειρέψει στο πλατό. Εκεί θα τον υποδεχθεί ο Φίλιππός και θα τον ξεναγήσει στον νέο phygital κόσμο της ΙΚΕΑ.

Μια στάση για ποπ κορν είναι πάντα ευχάριστη, μια στάση όμως για gourmet pop corn είναι απαραίτητη! Στο «Popy’s Gourmet Pop Corn» θα δοκιμάσουμε την αναβαθμισμένη, και ίσως πιο γλυκιά, εκδοχή του απλού ποπ κορν.

Η επόμενη… ανακάλυψη είναι όπως -το λέει και το όνομα- μέσα στα πεύκα. Η οικογένεια Αποστόλου, που έχει αναλάβει την ταβέρνα «Τα Πεύκα» τα τελευταία τριάντα χρόνια, σερβίρει στην καταπράσινη αυλή μιας παλιάς μονοκατοικίας στα σύνορα Αμαρουσίου και Πεύκης ωραία ψητά και μεζέδες για μικρούς και μεγάλους.

Η επιστροφή στο στούντιο φέρνει δύο ξεχωριστές συνταγές από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο: plant balls με γάλα καρύδας και τσίλι και burger με ψητό κοτόπουλο και αβοκάντο.

Ραντεβού την επόμενη εβδομάδα σε μια ακόμα γειτονιά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχολιάστε εδώ