Euroleague Ολυμπιακός: Όλα θα κριθούν στο ΣΕΦ…

Euroleague Ολυμπιακός: Όλα θα κριθούν στο ΣΕΦ…

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να… ντουμπλάρει τις νίκες του στην Κωνσταντινούπολη, ηττήθηκε με 73-69 από τη Φενερμπαχτσέ στην “Ülker Sports Arena” και θα επιστρέψει στον Πειραιά για το Game 5 που θα κρίνει… τα πάντα.

Οι Τούρκοι κατάφεραν να φέρουν… στα ίσα τη σπουδαία σειρά, κάνοντας το 2-2. Νο.1 πρόβλημα για τους Πειραιώτες το πολύ κακό ποσοστό του στα σουτ τριών πόντων (7/25, 28%). Πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης αναδείχθηκε ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, ο οποίος πέτυχε 16 πόντους, μάζεψε 3 ριμπάουντ και μοίρασε δύο ασίστ. Σε πολύ κακό βράδυ ο Σάσα Βεζένκοφ, με 2 πόντους και 1/6 σουτ σε περίπου 30 λεπτά.

Οι “ερυθρόλευκοι” ξεκίνησαν με ένα σερί 5-0 στο πρώτο δίλεπτο, όμως η απάντηση ήρθε γρήγορα από τους γηπεδούχους, που έκαναν ένα επί μέρους 7-0 (7-5, 3′). Η αστοχία στα σουτ τριών πόντων από τους φιλοξενούμενους, σε συνδυασμό με τα σουτ των Πιέρ και Ντόρσεϊ οδήγησε στο 12-7 (5′). Η ελληνική ομάδα δεν άφηνε το σκορ να… ανοίξει, ισοφαρίζοντας εκ νέου (14-14, 7′), χάρη σε ένα εντυπωσιακό κάρφωμα του Κώστα Παπανικολάου. Ο ρυθμός δεν ήταν ιδιαίτερα υψηλός, με τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου να βρίσκει τη Φενέρ στο +1 (18-17).

Αμφότεροι οι… μονομάχοι επιχείρησαν να ελέγξουν το παιχνίδι από την άμυνά τους. Αυτό συνέβαλε στο να διατηρηθεί χαμηλά το σκορ. Οι… πονοκέφαλοι για τον Ολυμπιακό ξεκίνησαν όταν μετά από 11′, οι Φαλ και Μπλακ είχαν δύο φάουλ ο καθένας. Ο Σακιέλ ΜακΚίσικ βρήκε σουτ τριών πόντων, βάζοντας την ομάδα του μπροστά στο σκορ μετά από ώρα (22-21, 13′). Ο Κάρσεν Έντουαρτς ηγήθηκε άλλης μίας… επαναφοράς των Τούρκων, με το σερί 11-2 να τους βάζει ξανά μπροστά στο σκορ (32-27, 18′). Η “ερυθρόλευκη” απάντηση ήρθε εντός περίπου δύο λεπτών, με τους Πειραιώτες να καταφέρνουν τελικά να… κλείσουν το ημίχρονο προηγούμενοι (33-32).

Πηγή: ertsports.gr


Σχολιάστε εδώ