Μητσοτάκης: Κινδυνολογεί για να… συσπειρώσει!

Μητσοτάκης: Κινδυνολογεί για να… συσπειρώσει!

Επισείοντας την απειλή της… επιστροφής του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και επαναφέροντας μνήμες από την περίοδο 2015 – 2019, ο Κυρ. Μητσοτάκης επιχειρεί αφενός να τρομάξει τους μετριοπαθείς ψηφοφόρους και αφετέρου να συσπειρώσει εκ νέου τον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας.

Και αυτό διότι διαβλέπει ότι η προβολή του έργου που επιτελέστηκε την προηγούμενη τετραετία δεν αρκεί για να πειστούν οι πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες και να εμπιστευτούν ξανά την παράταξή του.

Όλο και πιο συχνά, όλο και πιο έντονα, τα τελευταία 24ωρα ο πρωθυπουργός προειδοποιεί για τον «κίνδυνο» μιας κυβέρνησης με ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Γ. Βαρουφάκη, κάνοντας λόγο για «πολιτική τερατογένεση» που θα φέρει την καταστροφή στη χώρα! «Οι αντίπαλοί μας είναι αδίστακτοι. Δεν έχουν αρχές», επισημαίνει. «Είναι ικανοί να συνασπιστούν ακόμη και αν ηττηθούν. Αν οι αριθμοί τους ευνοήσουν, θα το επιχειρήσουν», προσθέτει, αναφερόμενος στη λεγόμενη «κυβέρνηση των ηττημένων».

Στο πλαίσιο αυτό, o κ. Μητσοτάκης έκανε σημαία τις δηλώσεις του κ. Βαρουφάκη για κλείσιμο των τραπεζών και επιστροφή στη δραχμή, που… ταρακούνησαν ακόμη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. «Πήγαν να καταστρέψουν τη χώρα μια φορά. Μην τους αφήσετε να το ξανακάνουν», υπογραμμίζει.

Η στρατηγική της κινδυνολογίας εκ μέρους της κυβερνητικής παράταξης δεν περιορίζεται στα γενικά, αλλά εκτείνεται σε όλα τα πεδία. Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι οι προεκλογικές εξαγγελίες του Αλ. Τσίπρα είναι προϋπολογισμού ύψους 45 δισ. και η ελληνική οικονομία δεν αντέχει τόσο υψηλό κόστος, άρα είναι μη εφαρμόσιμες. Σημείωσε πάντως πως, στην απίθανη περίπτωση που θα υλοποιούνταν, θα οδηγούσαν σε χρεοκοπία και τη χώρα σε νέο Μνημόνιο.

Τις τελευταίες ημέρες, ο πρωθυπουργός έχει εντείνει τις πιέσεις και προς την πλευρά των αναποφάσιστων και των πολιτών που προτίθενται να προσέλθουν στις κάλπες με τιμωρητική διάθεση έναντι της κυβέρνησης: «Σε αυτές τις εκλογές δεν χωρούν επιπόλαιες συμπεριφορές.

Αν γίνει το κακό, τίποτα δεν μπορεί να διορθωθεί την επόμενη μέρα». Στο στόχαστρό του μπήκαν και οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, ειδικότερα δε εκείνοι που δεν βλέπουν με καλό μάτι μια προσέγγιση και συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Οι πολίτες μπορεί να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ και να δουν πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα και υπουργό Οικονομικών τον κ. Βαρουφάκη», τονίζει.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ