«Δεύτερη ταραχώδης νύχτα» στη Ρωσία: Πυρκαγιά σε ρωσικό διυλιστήριο έπειτα από ουκρανική επίθεση με drone

«Δεύτερη ταραχώδης νύχτα» στη Ρωσία: Πυρκαγιά σε ρωσικό διυλιστήριο έπειτα από ουκρανική επίθεση με drone

Επίθεση με τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος προκάλεσε πυρκαγιά σε τομείς όπου αποθηκεύονται καύσιμα σε διυλιστήριο στη νότια Ρωσία, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Οι αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν καθώς ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky πρόκειται να μιλήσει στη Χάγη στο πλαίσιο μιας απροσδόκητης επίσκεψης στην Ολλανδία όπου θα επισκεφθεί επίσης το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, το οποίο ερευνά φερόμενα ρωσικά εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία.

Η Ρωσία κατηγόρησε την Ουκρανία για απόπειρα δολοφονίας του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά ο Ζελένσκι αρνήθηκε ότι η χώρα του πραγματοποίησε την επίθεση.

Drone χτύπησε ένα διυλιστήριο πετρελαίου στη νότια Ρωσία, βάζοντας φωτιά σε μέρος του – η τελευταία από μια σειρά εκρήξεων, πυρκαγιών και επιθέσεων με drone που σημειώθηκαν στη Ρωσία τις τελευταίες εβδομάδες.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η επίθεση είχε στόχο το διυλιστήριο Ίλσκι, κοντά στο λιμάνι Νοβοροσίσκ, στη Μαύρη Θάλασσα, στην περιφέρεια Κρασνοντάρ. Οπως αναφέρει το TASS οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων μπόρεσαν θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά και να τη σβήσουν περίπου δύο ώρες αργότερα


Σχολιάστε εδώ