Βγήκαν τα… μαχαίρια στη ΝΔ του Πειραιά

Βγήκαν τα… μαχαίρια στη ΝΔ του Πειραιά

Ξεκάθαρη παρέμβαση της ηγεσίας του κόμματος υπέρ της Δόμνας Μιχαηλίδου θεωρούν οι Νεοδημοκράτες του Πειραιά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Νίκου Βλαχάκου στην Α’ Πειραιά.

Όπως λένε, ο Νίκος Βλαχάκος, που συ­γκαταλέγεται στα φαβορί της εκλογικής διαδικασίας, όχι μόνο λόγω ονόματος, αλλά κυρίως λόγω της προσφοράς του στην τοπική κοινωνία, αφού είναι χειρουργός στο Τζάνειο και εξυπηρετεί πολύ κόσμο, προστέθηκε σκοπίμως στο ψηφοδέλτιο για να διασπάσει το μανιάτικο στοιχείο και να ανοίξει ο δρόμος για τη νεαρή υφυπουργό Εργασίας.

Όλοι σχεδόν οι υποψήφιοι της ΝΔ στην Α’ Πειραιά (Κατσαφάδος, Μανωλάκος, Μελάς και Βλαχάκος) κατάγονται από τη Μάνη, κάτι που σημαίνει ότι οι ψήφοι των Μανιατών θα σπάσουν μεταξύ αυτών, με αποτέλεσμα οι μη Μανιάτες να αναζητήσουν υποψήφιο εκτός Μάνης και να στραφούν, περίπου υποχρεωτικά, αφού δεν θα υπάρχει άλλη τόσο προβεβλημένη υποψηφιότητα, στην κ. Μιχαηλίδου, παρόλο που θα την κοντράρει πολύ δυνατά η νυν βουλευτής Νόνη Δούνια. Αυτή, όμως, βλέποντας τις δυσκολίες που υπάρχουν, έχει προετοιμάσει το έδαφος και θεωρείται βέβαιο πως, αν δεν εκλεγεί, θα διεκδικήσει τον Δήμο Σπετσών, που είναι και ο τόπος καταγωγής της, οπότε έχει εναλλακτική λύση, και μάλιστα άκρως ενδιαφέρουσα. Εδώ βέβαια θα αντιδράσει σίγουρα ο νυν δήμαρχος, αλλά αυτό λίγη σημασία έχει για όσους κάνουν τους εκλογικούς σχεδιασμούς των κομμάτων.

Αυτή η δυσαρέσκεια κατά της υποψηφιότητας Βλαχάκου προκάλεσε τις τελευταίες μέρες και… θύελλα διαρροών, σύμφωνα με τις οποίες ο Νίκος Βλαχάκος έχει ασυμβίβαστο και δεν μπορεί να εκθέσει υποψηφιότητα, επειδή μέχρι πρότινος ήταν διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής στο Τζάνειο. Όπως διευκρίνισε πάντως ο ίδιος στη στήλη, έχει παραιτηθεί από διευθυντής από τις αρχές του 2022, οπότε δεν έχει κώλυμα, γιατί είναι αναπληρωτής διευθυντής και φυσικά δεν καλύπτει οργανική θέση. Επιπλέον, πριν ανακοινωθεί η υποψηφιότητά του, η νομική υπηρεσία της ΝΔ είχε εξετάσει ενδελεχώς την περίπτωσή του, όπως και όλες τις αντίστοιχες, για να μην εκτεθεί το κόμμα σε καμιά περίπτωση.

Άλλες διαρροές ανέφεραν ότι έχουν δημιουργηθεί… δυάδες μεταξύ των υποψηφίων για να ανταλλάξουν σταυρούς και να βρεθούν σε πλεονεκτική θέση όσοι τουλάχιστον έχουν ισχυρότερο… σύμμαχο. Πά­ντως, οι πιο έμπειροι παράγοντες της πόλης λένε ότι τίποτα δεν ισχύει, διότι σε αυτές τις περιπτώσεις ο καθένας κοιτάει τον εαυτό του και ελάχιστα ασχολείται με το τι θα κάνουν οι άλλοι, ασχέτως με το τι λέει.

Λόγω μάλιστα των επικείμενων εκλογών, κανένας από τους υποψήφιους δεν διανοήθηκε να εγκαταλείψει την πόλη το Πάσχα, γι’ αυτό και είχαμε… συνωστισμό υποψηφίων σε όλους τους ναούς τη Μεγάλη Εβδομάδα, και ειδικά στον Επιτάφιο και στην Ανάσταση.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ