Έχουν αποκλείσει την Ελλάδα! – Η πρεσβεία μας τι κάνει;

Έχουν αποκλείσει την Ελλάδα! – Η πρεσβεία μας τι κάνει;

Παρακολουθήσαμε τα Δελτία Τύπου του ΥΠΕΞ για τη συνάντηση που έγινε στην Αθήνα με τη συμμετοχή του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ για τη Συρία και εκπροσώπων χωρών της ΕΕ για τη Συρία, χωρίς βεβαίως να αναφερθεί ούτε αριθμός ούτε οι χώρες που εκπροσωπήθηκαν σε αυτή την άτυπη και χαμηλού επιπέδου συνάντηση.

Αντιθέτως είδαμε ότι έγινε προσπάθεια να δοθεί η εντύπωση ότι η Ελλάδα έχει… ενεργό ρόλο στο Συριακό, κάτι που φυσικά δεν ισχύει. Το αναφέρουμε αυτό διότι και για τη Συρία, όπως πριν από μερικά χρόνια και για τη Λιβύη, έχει διαμορφωθεί μια άτυπη διάσκεψη που ασχολείται με τις εξελίξεις και στην οποία συμμετέχουν οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιορδανία, το Κατάρ, η Σαουδική Αραβία, τα ΗΑΕ, η Νορβηγία, η Τουρκία, η Βρετανία και η ΕΕ κ.ά., από την οποία όμως έχει αποκλειστεί η Ελλάδα. Μάλιστα συνεδρίασε τελευταία φορά στις 21 Μαρτίου στο Αμάν.

Στη Συρία επαναλαμβάνεται επίσης ένα ακόμη λάθος που πληρώσαμε ακριβά στη Λιβύη. Η ελληνική πρεσβεία υπολειτουργεί, καθώς υπάρχει διορισμένος πρέσβης, αλλά το μεγαλύτερο διάστημα βρίσκεται για λόγους «λειτουργικούς και προσωπικούς» στη Βηρυτό…

Και ούτε φυσικά η ύπαρξη ειδικού απεσταλμένου, θέση στην οποία έχει ορισθεί η πρέσβης Τ. Αθανασίου, αρκεί για να εξασφαλίσει την ενεργή παρουσία της Ελλάδας στην επικίνδυνη αυτή κρίση στη γειτονιά μας.

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ