Π. Σκουρολιάκος στο “Π”: Για μια Ελλάδα κοινωνικά δίκαιη και ανεπτυγμένη

Π. Σκουρολιάκος στο “Π”: Για μια Ελλάδα κοινωνικά δίκαιη και ανεπτυγμένη

Του
ΠΑΝΟΥ ΣΚΟΥΡΟΛΙΑΚΟΥ
Υποψήφιου Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Α’ Ανατολικής Αττικής


Κοινωνική δικαιοσύνη, κράτος σύγχρονο, με διαφάνεια και αξιοκρατία, ευημερία ως προνόμιο των πολλών. Σεβασμός στις ανάγκες των πολιτών, με τις υπηρεσίες δίπλα στους εργαζομένους, στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, στις τοπικές κοινωνίες. Αυτό είναι το δικό μας όραμα για την Ελλάδα της επόμενης δεκαετίας, αυτήν την προοδευτική προοπτική θα επιλέξουν οι Έλληνες στις εκλογές της Κυριακής 21ης Μαΐου 2023.

Το διακύβευμα αυτών των εκλογών συνοψίζεται στο ερώτημα-δίλημμα: Με τον ΣΥΡΙΖΑ της προόδου και της συνεργασίας ή με τον Μητσοτάκη της κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος, της αδιαφάνειας και των «κολλητών»; Σε αυτά τα κρίσιμα ερωτήματα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προτάσσει ένα σχέδιο αναπτυξιακά βιώσιμο και κοινωνικά δίκαιο για όλους τους πολίτες. Με λύσεις προοπτικής για τη χώρα, θα σταθούμε, με μια νέα, προοδευτική κυβέρνηση, σθεναρά απέναντι στις μικροκομματικές πολιτικές της «πελατειακής Δεξιάς», που εκφράζεται με ένα όλο και πιο συντηρητικό, αδιαφανή και αναξιοκρατικό τρόπο.

Η χώρα μας, μετά τις συνεχείς κρίσεις που βίωσε την τελευταία δεκαετία, δεν αντέχει άλλο «καθεστώς»! Το πολιτικό κατεστημένο της ΝΔ, των ψεμάτων, των καταστροφολογιών και των fake news του «επικοινωνιακά στημένου» αρχηγικού κόμματος του κ. Μητσοτάκη, καταρρέει, διαλύεται, καταρρίπτεται.

Η κληρονομιά των δεξιών κυβερνήσεων είναι βαριά για τον έλληνα πολίτη. Αυτοί μας έβαλαν στα Μνημόνια. Και ο ΣΥΡΙΖΑ, σε μόλις τέσσερα χρόνια, ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρόγραμμα που είχε συμφωνηθεί με τους «θεσμούς» και έβγαλε τη χώρα ενδυναμωμένη από τα Μνημόνια.

Το 2019 αφήσαμε 37 δισ. ευρώ «μαξιλάρι» για την ανάταξη της οικονομίας και για την κοινωνία, που στάθηκε, με μεγάλες θυσίες, όρθια στα χρόνια της κρίσης. Η τετραετία Μητσοτάκη οδήγησε τη χώρα σε αύξηση του χρέους κατά 50 δισ. ευρώ, με την κυβέρνηση, ωστόσο, να πανηγυρίζει! Αυτή είναι η αλήθεια και δεν κρύβεται! Στην ίδια περίοδο πληρώθηκαν κατά μ.ο. 2,8 δισ. περισσότεροι φόροι ετησίως, που οφείλονται στον πληθωρισμό, που φτωχοποίησε τους πολίτες μέσω έμμεσων φόρων.

Η δική μας πρόταση για αύξηση μισθών, μείωση τιμών και στήριξη του εισοδήματος της πλειονότητας των νοικοκυριών είναι η ρεαλιστική λύση που περιμένουν οι πολίτες, που ακούν από τον Μητσοτάκη για ονομαστικές αυξήσεις σε συνθήκες πολλαπλάσιου πληθωρισμού. Τα χαμηλά εισοδήματα είναι στην πραγματικότητα ακόμη χαμηλότερα.

Αλλά και στο επίπεδο της καθημερινότητας τι πέτυχαν; Ας έρθουν στην Ανατολική Αττική, να τους πούμε από κοντά τι δεν έπραξαν. Η ΝΔ ποτέ δεν θέλησε μια περιφέρεια σαν τη δική μας –διαφοροποιημένη ταξικά, παραγωγικά, χωρικά– να είναι πραγματικά αναπτυγμένη, με προοπτική και χωρίς την ανάγκη των πελατειακών «συναλλαγών», που συντηρούν οι μικροκομματικές αντιλήψεις του κόμματος της αντίδρασης.

Και αυτά δεν είναι λόγια προεκλογικού χαρακτήρα. Είναι η πραγματικότητα που βιώνουν οι κάτοικοι της Λαυρεωτικής, που χρειάζονται ένα κέντρο υγείας πλήρως στελεχωμένο και λειτουργικό όλο τον χρόνο, το λιμάνι ως κέντρο οικονομικής δραστηριότητας, τεχνολογίας και εξωστρέφειας. Είναι η αναγκαιότητα ενός νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική, είναι η σύγχρονη και προσιτή σε κόστος συγκοινωνιακή πρόσβαση με τα ΜΜΜ στο κέντρο αλλά και εντός της περιφέρειάς μας. Να μιλήσουμε για τα σύγχρονα αποχετευτικά δίκτυα στους δήμους της Ανατολικής Αττικής, που καθυστερούν, τα χαοτικά σχέδια ανάπτυξης των πόλεων, που δεν συνδυάζονται αρμονικά με τις ανάγκες των πολιτών και του επιχειρείν, για το περιβάλλον, την προοπτική που αναζητούν οι νέοι για να μείνουν στον τόπο τους;

Τι να πρωτοσημειώσουμε όσον αφορά την κοινωνική και οικονομική δραστηριότητα των χιλιάδων επαγγελματιών, αλιέων, παραγωγών, μικρομεσαίων επιχειρηματιών, που προσπαθούν να δημιουργήσουν και να αναπτυχθούν στο δύσκολο αυτό τερέν, που συνδυάζει αστικές επεκτάσεις με μικρές αγορές, λιμάνια και εγκαταλειμμένες βιομηχανικές ζώνες με τη νέα ψηφιακή οικονομία των υπηρεσιών και των εφοδιαστικών αλυσίδων, του τουρισμού, των λαϊκών νοικοκυριών, με τις προκλήσεις του εναλλακτικού τουρισμού, που θα αναδείξει ταυτόχρονα τον πλούσιο πολιτισμικό πλούτο του ιστορικού αυτού τόπου.

Απέναντι σ’ όλες αυτές τις προκλήσεις, η προοδευτική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι η υπεύθυνη και αξιόπιστη εγγύηση για να αλλάξουμε τη χώρα, να την εντάξουμε στη σύγχρονη Ευρώπη της επόμενης δεκαετίας.

Όλο αυτό το διάστημα, ήμασταν δίπλα σε κάθε αγώνα των πολιτών στην Ανατολική Αττική, σ’ όλη τη χώρα.

Θα σταθούμε η φωνή τους και στο νέο ξεκίνημα που έρχεται, με αναπτυξιακό στόχο, συνέπεια αξιών και υπευθυνότητα από την προοδευτική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ