ΗΠΑ: Στην JPMorgan περνούν οι καταθέσεις της First Republic Bank

ΗΠΑ: Στην JPMorgan περνούν οι καταθέσεις της First Republic Bank

H Υπηρεσία Οικονομικής Προστασίας και Καινοτομίας της Καλιφόρνια (DFPI) ανακοίνωσε σήμερα ότι έθεσε υπό τον έλεγχό της την FRB

Η αρμόδια ομοσπονδιακή ρυθμιστική αρχή στις ΗΠΑ (DFPI) ανακοίνωσε σήμερα ότι η τράπεζα First Republic Bank (FRB) έχει τεθεί υπό τον έλεγχο της, ενώ έχει επιτευχθεί μία συμφωνία για την πώληση της τράπεζας στην τράπεζα JPMorgan Chase & Co όπου και θα λάβει δάνεια 173 δισεκατομμυρίων δολαρίων και χρεόγραφα της First Republic Bank περίπου 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων των καταθέσεων 92 δισεκατομμυρίων δολαρίων όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η JPMorgan. Δεν αναλαμβάνει το εταιρικό χρέος ή την προνομιούχα μετοχή της τράπεζας.

Οι μετοχές της First Republic Bank υποχώρησαν 36% στις προκαταρκτικές συναλλαγές. Η μετοχή έχει χάσει το 97% της αξίας της φέτος. Οι μετοχές της JP Morgan σημείωσαν άνοδο 2,6% ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του S&P 500 διαπραγματεύονταν σταθερά.

Σύμφωνα με το Reuters, η JPMorgan ήταν ένας από τους πολλούς ενδιαφερόμενους αγοραστές, συμπεριλαμβανομένης της PNC Financial Services Group (PNC.N) και της Citizens Financial Group Inc (CFG.N), οι οποίοι υπέβαλαν τελικές προσφορές την Κυριακή σε μια δημοπρασία που διεξήχθη από ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, ανέφεραν πηγές που γνωρίζουν το θέμα. τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

«Η κυβέρνησή μας κάλεσε εμάς και άλλους να κάνουμε το βήμα, και το κάναμε», δήλωσε ο Jamie Dimon, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της JPMorgan Chase. «Η οικονομική ισχύς, οι δυνατότητες και το επιχειρηματικό μας μοντέλο μας επέτρεψαν να αναπτύξουμε μια προσφορά για την εκτέλεση της συναλλαγής με τρόπο ώστε να ελαχιστοποιηθεί το κόστος για το Ταμείο Ασφάλισης Καταθέσεων».

Η JPMorgan είπε ότι αναμένει να επιτύχει ένα εφάπαξ κέρδος μετά τη φορολογία περίπου 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων μετά τη συμφωνία, το οποίο δεν αντικατοπτρίζει το κόστος αναδιάρθρωσης ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων που εκτιμάται ότι είναι πιθανό τους επόμενους 18 μήνες.

Με πληροφορίες από Reuters
Φωτο: REUTERS/Loren Elliott

Σχολιάστε εδώ