Η στρατιωτική ηγεσία της χώρας δεν επισκέφθηκε τα νησιά μας τις ημέρες του Πάσχα!

Η στρατιωτική ηγεσία της χώρας δεν επισκέφθηκε τα νησιά μας τις ημέρες του Πάσχα!

Aλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει το σπάσιμο μια άτυπης παράδοσης δεκαετιών, αφού ούτε ένα μέλος της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας δεν επισκέφθηκε τις ημέρες του Πάσχα τα φυλάκια των ακριτών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, προκειμένου να ανταλλάξει ευχές με τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων.

Προφανώς, δεν ήταν τυχαία η επιλογή αυτή. Και θα πρέπει να δοθεί επίσημη εξήγηση για την αποχή από επισκέψεις στα νη­σιά μας. Ας ελπίσουμε ότι δεν έχει μπει στο μυαλό κάποιων ότι το ήρεμο κλίμα στο Αιγαίο θα διατηρηθεί θυσιάζοντας δικά μας κυριαρχικά δικαιώματα. Να θυμίσουμε ότι όλο τον προηγούμενο καιρό κάθε επίσκεψη έλληνα αξιωματούχου στα νησιά προκαλούσε τις έντονες αντιδράσεις της Άγκυρας και των τουρκικών ΜΜΕ. Αν πρόκειται να αποφύγουμε τις υπερπτήσεις για ένα διάστημα με το να αποδεχόμαστε οι ίδιοι τη βασική επιδίωξη της Τουρκίας για μετατροπή των νησιών σε «γκρίζες ζώνες», μάλλον κάνουν λάθος υπολογισμούς στο Μέγαρο Μαξίμου και στο Νεοκλασικό της Βασιλίσσης Σοφίας.

Απλώς να προειδοποιήσουμε: Έρχονται εκλογές και συνήθως ο πρωθυπουργός και η πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ φρόντιζαν πάντοτε να στείλουν τα μηνύματά τους από τα ακριτικά νησιά. Θα δούμε τι ακριβώς θα πράξουν τις επόμενες εβδομάδες και ελπίζουμε ότι θα διαψευσθεί αυτή η εικόνα της παραίτησης από την άσκηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας και θα δούμε τον πρωθυπουργό ή τον υπουργό Άμυνας να διατρανώνουν την ελληνικότητα των νησιών με τις επισκέψεις τους σε Καστελλόριζο, Αϊ-Στράτη, Λήμνο, Παναγιά, Ψαρά, Αγαθονήσι…

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ