Μάκης Κουρής: Έρχεται η ώρα της κάλπης…

Μάκης Κουρής: Έρχεται η ώρα της κάλπης…

–Μαζί και τα χτυποκάρδια για την «καρέκλα» που αναζητούν οι υποψήφιοι βουλευτές

ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΡΗΣ - Θαρραλέα

Έδωσε το σήμα της εκκίνησης ο αφέτης για τους υποψήφιους βουλευτές, που έχουν ήδη πάρει θέση. Σε κάθε νομό. Το… όνειρό τους είναι η «καρέκλα», που έχει πολλά «χρυσαφικά».

Το κόστος, βέβαια, είναι πολύ ακριβό και η εκλογή δεν είναι δεδομένη. Πρέπει να τρέχουν από χωρίου εις χωρίον, όμως η «καρέκλα» πολλές φορές κάνει τσαλίμια. Και η τσέπη πρέπει να είναι αρκετά «φουσκωμένη». Το έχουν ζήσει οι υποψήφιοι, οι… σώγαμπροι. Οι φίλοι τσοντάρουν πάντα, βέβαια, σε κάθε εκλογική αναμέτρηση. Σίγουρα με κάποια αντιπαροχή… Κάθε είδους…

Κυριακή 21 Μαΐου στήνονται οι κάλπες.
Και η αγωνία των υποψήφιων βουλευτών, όλων των κομμάτων, μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες και να μετρηθούν οι ψήφοι, έχει φτάσει στα ύψη!

Κι αν τη νύχτα των εκλογών τα «κουκιά» δεν βγαίνουν για τον σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης, οι κάλπες θα ξαναστηθούν στις αρχές Ιουλίου, με πιθανότερη ημερομηνία την Κυριακή 2 Ιουλίου, όταν πάρα πολλοί είναι πιθανό να προτιμήσουν το κολύμπι.

Τα «μεγάλα» κόμματα, πάντως, ψάχνουν από τώρα για συμμάχους! Μια τετραετία στην εξουσία έχει πολλά «δώρα» και «προσφορές». Αλλά ανοίγει και την όρεξη!

Ειδικοί «εκλογολόγοι» έχουν ζήσει τέτοιες καταστάσεις. Οι εκλογές της 21ης Μαΐου θα κρίνουν την «επόμενη μέρα» του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το αν θα παραμείνει στο Μαξίμου…


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ